BVNL eist reddingsplan MKB’ers van minister Adriaansens van Economische Zaken

In het debat over het bedrijfslevensbeleid zal BVNL vandaag aandringen op een plan van de minister van Economische Zaken, om het MKB te redden. Wybren van Haga: “Waar blijft dat offensief voor het behoud van de warme bakker?”

Ondernemers gooien het bijltje erbij neer
“Al maanden is bekend dat de stijgende kosten van energie en grondstoffen, moeilijkheden rondom het aantrekken en behouden van personeel en het terugbetalen van belastingschulden veel ondernemers de kop zal kosten. Vandaag blijkt uit onderzoek van MKB-financieringsplatform October dat één op de vijf Nederlandse MKB’ers zelfs met de gedachte speelt het bijltje erbij neer te gooien. Maar terwijl energie-intensieve MKB-ers, zoals de warme bakker, met uitsterven worden bedreigd, houdt de minister een winterslaap, want met door de haar gepresenteerde plannen is geen bakker geholpen”, aldus Van Haga, die er met zijn hoofd niet bij kan dat de bakkers niet in aanmerking komen voor steun.

Hoge drempels
“In plaats van een reddingsoffensief voor energie-intensieve bedrijven, heeft de overheid hele hoge drempels opgeworpen om in aanmerking te komen voor steun. BVNL vreest door het verdwijnen van de lokale bakker en slager voor leegstand in winkelcentra en als gevolg daarvan voor een achteruitgang van de leefbaarheid in kleinere dorpskernen. Daarom eist BVNL in het debat over het bedrijfslevenbeleid van de minister overheidssteun waar bakkers, slagers en alle andere door de crisis getroffen MKB-ers ook écht voor in aanmerking kunnen komen.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.