Wybren van Haga wil bij coronadebat totale hypocrisie in kabinetsbeleid aanvinken

“Wanbeleid en complete willekeur vragen om hét enige goede te doen: direct terug naar normaal!” De verbazing was groot bij eigenaren van nachtclubs toen zij hoorden dat zij ook na het afschaffen van de anderhalvemetermaatregel dicht moeten blijven, waarschijnlijk tot november.

The hague, Holland – July 7, 2021: Wybren van Haga is getting interviewed about the farmers that are protesting against the government’s nitrogen plans on Malieveld, The Hague.

Het demissionaire kabinet schetste tijdens de persconferentie van vrijdagavond een toekomstperspectief voor het afschaffen van alle coronamaatregelen. Zo mag het hoger onderwijs vanaf de start van het nieuwe collegejaar de anderhalvemeterregel al loslaten. De rest van Nederland volgt dan, als de cijfers het toelaten, op 20 september. Op 1 november moeten alle coronamaatregelen dan worden afgeschaft, zo was de boodschap van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Gek genoeg vertelde premier Rutte daarna dat nachtclubs en discotheken ook dan nog dicht moeten blijven.

“De complete willekeur in het kabinetsbeleid is niet uit te leggen. Hoe kan zwabberminister De Jonge anders verklaren dat we met 20.000 mensen een voetbalwedstrijd kunnen bezoeken en met 75.000 mensen naar de Formule 1 in Zandvoort kunnen gaan, maar niet naar een festival mogen? Wat is de logica achter het toestaan van ongecontroleerd thuisfeesten, maar vervolgens een discotheek verbieden om hetzelfde aantal mensen te ontvangen? Totale waanzin, terwijl de getroffen sectoren klap, na klap, na klap hebben gekregen”, aldus Van Haga.

De voorman van Belang van Nederland zal zich bij het debat ook inzetten om de oprukkende vaccinatiedwang een halt toe te roepen

“Er ligt een klip en klare aangenomen motie van mijn hand, waar mensen baas over eigen lichaam blijven en zich dus niet hoeven te laten vaccineren”, aldus Van Haga, die ook opheldering wil over het misdadige besluit tot een lockdown, terwijl ambtenaren hadden berekend dat de lockdown 100.000 levensjaren zou opleveren, maar 620.000 levensjaren zou kosten. Van Haga: “Er zijn dus bij volle bewustzijn 520.000 levensjaren vernietigd door dit kabinet”.

Direct terug naar normaal

In het coronadebat van woensdag zal Belang van Nederland opkomen voor de vrijheden van iedere Nederlander.
“Wij blijven strijden tegen de onzinnige coronamaatregelen en de creatie van een tweedeling in de maatschappij. Onze insteek: direct terug naar normaal en alles weer open”, aldus Van Haga.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.