Waarom BVNL meeloopt met Unmute Us

Belang van Nederland hecht enorm veel waarde aan de protestmarsen van Unmute Us en tegelijkertijd zijn wij nog steeds fel tegenstander van Testen voor Toegang. Velen van jullie vragen je af of dit wel samen kan gaan. Het antwoord daarop is wat ons betreft duidelijk, ja dat kan!

Wij spreken dagelijks veel artiesten, horecaondernemers en festivalorganisatoren. Niet een artiest, niet een organisatie, niet een bioscoop, niet een café en niet een discotheek is voorstander van Testen voor Toegang. Al deze mensen met een hart voor de zaak worden door de incompetente regering gedwongen om mee te doen aan deze waanzin, en dat als énige branche. Twee jaar lang hebben deze normaliter zo graag hardwerkende mensen stil gestaan door de absurde coronamaatregelen die dit kabinet er doorheen hebben gedrukt. Twee jaar lang hebben al deze mensen te kampen gehad met de vreselijke gevolgen van dit coronabeleid. Zo zijn velen hun huis en auto verloren door een noodgedwongen verkoop, het spaargeld is er helemaal doorheen, al het personeel hebben ze moeten ontslaan en de Nederlandse dancehistorie is in één klap weggevaagd. Het is dan ook volkomen logisch en tegelijkertijd ontzettend tragisch dat veel van deze mensen te kampen hebben met depressieve klachten.

De testmaatschappij is een absurde werkelijkheid

Al deze hardwerkende ondernemers zijn net als jullie allemaal fel tegenstander van Testen voor Toegang. We zijn het er allemaal over eens dat een testmaatschappij een absurde werkelijkheid is. Maar dit is Nederland anno 2021. Wat betreft dit kabinet bestaat er geen kans dat deze sectoren open gaan zonder Testen voor Toegang. Daarom moeten we ons verenigen en samen blijven opkomen voor onze vrijheden, samen laten zien dat we niet willen leven in een parallelle samenleving. Want we hebben 80% van de Tweede Kamer tegen ons en geen rechter die zich eraan waagt.

Water aan de lippen

Dit kabinet is de realiteitszin compleet uit het oog verloren. Ondernemers staan letterlijk met hun rug tegen de muur. Het is buigen of breken, meewerken of failliet gaan. Deze ondernemers zijn ook mensen, mensen met kinderen en een onderneming die van generatie op generatie is overgegaan. Het zijn ook deze mensen die we juist ontzettend hard moeten steunen!

FieldLab

De welbekende FieldLab-experimenten mochten alleen plaatsvinden met Testen voor Toegang aan de voorkant. Voor velen was dit de énige en misschien wel laatste hoop. De angst om zich hier tegen uit te spreken was groot. De kans om je vergunning kwijt te raken was zeer aanwezig. Het gevolg daarvan zou zijn dat zij hun passie, inkomen en manier van leven zouden verliezen.

Incompetent kabinet

Belang van Nederland vindt dat we de pijlen juist op deze incompetente regering moeten richten in plaats van op ondernemers die de regels moeten volgen om te kunnen overleven. Wij allemaal kunnen ons niet inleven in het leed dat velen van deze ondernemers hebben doormaakt.

We moeten niet meedoen aan wat de regering bij ons probeert te creëren, namelijk een tweedeling in de maatschappij. Laten wij ons juist verenigen, schouder aan schouder blijven strijden voor de vrijheid van alle Nederlanders. Samen strijden voor ondernemers die hun passie, inkomen en levensvreugd dreigen te verliezen door absurde beslissingen van dit kabinet.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.