Van Haga woedend over sepot aangifte coronadiscriminatie door Openbaar Ministerie

“OM stelt coronaminister De Jonge boven de wet. We starten Artikel 12-procedure”. Tweede Kamerlid Wybren van Haga (Belang van Nederland) is woedend over het besluit van het Openbaar Ministerie om de aangifte tegen de Staat der Nederlanden wegens coronadiscriminatie te seponeren.

“Het Openbaar Ministerie stelt hierbij coronaminister De Jonge boven de wet en dat is volstrekt onacceptabel. Daarom starten wij een Artikel 12-procedure”, aldus Van Haga, die erop wijst dat de grondwet keer op keer wordt geschonden.

“We zitten in een tweede lockdown waarvan de sociaal-economische gevolgen desastreus zullen zijn. We kennen de QR-code, die in strijd is met onze grondwet. De QR-code vraagt om een vaccinatie-, met straks ook de Booster-variant, en / of testbewijs en grijpt daarmee in de lichamelijke integriteit van een persoon en dat mag niet. Net zoals het onrechtmatig is om iemand op zijn of haar lichamelijke situatie de toegang tot een restaurant, bioscoop of theater te weigeren.”

BVNL zet haar strijd tegen Staat der Nederlanden voort met een klacht tegen het besluit van het OM bij het Gerechtshof. Bij het doen van aangifte werd de partij al gesteund door meer dan 265.000 mensen die de petitie ‘Stop Coronadiscriminatie’ ondertekenden (1). “Het coronabeleid van de Staat is discriminatoir en creëert medische apartheid, waarbij ongevaccineerden worden buitengesloten. Bovendien zijn maatregelen die alleen zijn gericht op ongevaccineerden omstreden, al is het maar omdat het kabinet steeds heeft gezegd dat er bij vaccinatie geen sprake mag zijn van ’dwang of drang’.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.