Van Haga roept Tweede Kamer terug van reces om uitspraken Diederik Gommers

“Rutte heeft wat uit te leggen nu Gommers Corona relativeert”. De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) deelde in het interview zijn kijk op het bestrijden van het coronavirus en de impact die het op de jongeren heeft. „Het milieuprobleem is echt vele malen groter dan covid. Waarom maken we ons druk over covid? Ik vind dat echt peanuts, de hele covid is peanuts. (1)

“Gommers heeft natuurlijk helemaal gelijk met zijn stelling dat ‘we elkaar opsluiten, terwijl we eigenlijk helemaal niet ziek worden van Covid’. Maar voorlopig reist half Nederland deze Kerstvakantie massaal af naar België en Duitsland en ligt de Nederlandse economie op apegapen. Er dreigt een bloedbad aan faillissementen in het midden- en kleinbedrijf,” aldus Wybren van Haga (Belang van Nederland), die de Tweede Kamer wil terugroepen van reces om te debatteren over de uitspraken van Gommers.

In zowel België als Duitsland ligt de ic-capaciteit vele malen hoger, waardoor de pandemie beheersbaar blijft. Hier blijft het kabinet Rutte weigeren om te investeren in de zorg. “Het wordt tijd dat we eens zien dat we geen Corona- maar een gigantische zorgcrisis hebben,” aldus Van Haga, die met Belang van Nederland het burgerinitiatief ‘opschalen zorg’ van bedrijfsarts Lucas Paanakker ondersteunt. (2) Het burgerinitiatief is al meer dan 30.000 keer (!) getekend: behandeling in de Kamer is aanstaande. “Bij 40.000 handtekeningen zetten wij het opschalen van de zorg op de politieke agenda”.

Het burgerinitiatief roept het kabinet op om de zorg onmiddellijk op te schalen, door:

1) Te investeren in het opschalen van de ic-capaciteit, zowel in het aantal bedden als het aantal verpleegkundigen;

2) Te stoppen met het sluiten van ziekenhuizen en spoedeisende hulpafdelingen

3) Te bezien welke andere maatregelen er nodig zijn, zoals bijvoorbeeld: de tijdelijke inzet van het leger en noodhospitaal capaciteit en invoering van een sociale dienstplicht, om snel extra handen aan het bed te krijgen.
overleg met ziekenhuizen om het probleem van de uitgestelde zorg in te halen en klaar te zijn voor de zorg voor een vergrijzende en groeiende burgerbevolking.

(1) https://www.telegraaf.nl/nieuws/434463595/gommers-na-ophef-virus-van-niks-uitspraken-was-niet-mijn-intentie-minachtend-te-doen-over-het-virus

(2) https://bvnl.nl/burgerinitiatief/

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.