Van Haga: “Minister Grapperhaus moet zich schamen voor opperen verlinkpraktijken”

Het kabinet wil dat de coronaregels beter worden nageleefd en strenger worden gehandhaafd. Demissionair minister Grapperhaus van Justitie oppert zelfs dat burgemeesters mystery guests kunnen inzetten, oftewel undercover controleurs. Belang van Nederland wil dit bizarre voorstel van tafel hebben.

“De polariserende coronapas is discriminatoir en raakt de zwaar getroffen sectoren, zoals de horeca, de culturele sector en de evenementenbranche, met maatregelen waarvan altijd werd gezegd dat die niet zouden komen. Zij worden voor het landelijke karretje gespannen om de vaccinatiegraad op te krikken”, aldus Tweede Kamerlid Wybren van Haga. “Maar in plaats plaats van dat de coronapas rond 1 november afgeschaft zou worden, wordt hij nu zelfs uitgebreid naar onder andere sportscholen en zwembaden. Daarbij wordt zelfs de inzet van undercover controleurs niet geschuwd om naleving te handhaven”, zegt Van Haga die mordicus tegen dit plan is. “Ik word er gewoon onpasselijk van dat een demissionair minister, die op z’n eigen huwelijk notabene alle coronaregels met voeten trad, nu voorstelt om met behulp van stiekeme infiltranten ondernemers erbij te lappen. Onacceptabel”.

Van Haga, wijst op het feit dat de inzet van een mystery guest in de horeca van Zwijndrecht tot grote woede geleid heeft en de burgemeester daar diep voor door het stof gegaan is. 

Verlink-praktijken

Belang van Nederland zal zich komende woensdag bij het coronadebat krachtig uitspreken tegen de inzet van Corona mystery guests. “Dit soort verlink-praktijken wensen we niet”, besluit Van Haga.

(1) https://nos.nl/artikel/2404031-minister-oppert-inzet-mystery-guests-om-handhaving-coronaregels-te-verbeteren

(2) https://www.omroepwest.nl/nieuws/4460339/coronapas-ook-den-haag-terughoudend-met-controle-horeca

(3) https://www.destentor.nl/binnenland/horecaondernemers-woest-na-bezoek-mystery-guest-dit-is-toch-van-de-zotte~a26b7013/?s=08

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.