Van Haga doet aangifte tegen de Staat wegens discriminatie en medische apartheid

Nu minister Hugo de Jonge richting de persconferentie heeft aangegeven dat hij niet langer uitsluit maatregelen te nemen die alleen ongevaccineerden treft, is voor Belang van Nederland de maat vol. BVNL-voorman Wybren van Haga doet aangifte tegen de Staat der Nederlanden, dit omdat de Staat zich met haar coronabeleid schuldig maakt aan discriminatie en medische apartheid.

“Keer op keer wordt onze grondwet geschonden. Na de lockdown kennen we nu de QR-code, die in strijd is met onze grondwet. De QR-code vraagt om een vaccinatie- en / of testbewijs en grijpt daarmee in de lichamelijke integriteit van een persoon en dat mag niet. Net zoals het onrechtmatig is om iemand op zijn of haar lichamelijke situatie de toegang tot een restaurant, bioscoop of theater te weigeren”, aldus Wybren van Haga, die om deze reden aangifte doet tegen de Staat der Nederlanden. “Het coronabeleid van de Staat is discriminatoir en creëert medische apartheid, waarbij ongevaccineerden worden buitengesloten. Bovendien zijn maatregelen die alleen zijn gericht op ongevaccineerden omstreden, al is het maar omdat het kabinet steeds heeft gezegd dat er bij vaccinatie geen sprake mag zijn van ’dwang of drang’.”

Petitie ‘Stop coronadiscriminatie’

Belang van Nederland is een online petitie gestart die de aangifte kracht bij moet zetten. Deze kan je hier ondertekenen. “We hopen tienduizenden handtekeningen op te halen van mensen die ons willen helpen om de door de Staat gecreëerde medische apartheid aan banden te leggen en discriminatie van ongevaccineerden tegen te gaan,” aldus Van Haga, die wijst op de laatste peiling van I&O-research, waarin 60% van de ondervraagden vindt dat het al dan niet vaccineren een vrije keuze moet blijven.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.