Tweede Kamer ontvangt burgerinitiatief opschalen zorg

Bedrijfsarts en initiatiefnemer Lucas Paanakker wil efficiëntere zorg: “Zorg moet weer bij de mensen komen.” Dinsdag 4 oktober ontvangt de Tweede Kamer het door meer dan 50.000 mensen ondertekende burgerinitiatief ‘Opschalen Zorg’.

“Eindelijk en vele maanden na het moment van aanbieding moet de Tweede Kamer aan de slag met ons burgerinitiatief dat oproept om de zorg op te schalen. Wij roepen op om te investeren in het opschalen van de ic-capaciteit, zowel in het aantal bedden als het aantal verpleegkundigen. We willen stoppen met het sluiten van ziekenhuizen en spoedeisende hulpafdelingen. En we willen daarnaast bezien welke andere maatregelen er nodig zijn, zoals bijvoorbeeld de invoering van een sociale dienstplicht, om snel extra handen aan het bed te krijgen,” aldus Paanakker, die stelt dat het geld dat nu naar de zorg gaat veel efficiënter moet worden gebruikt. “Nog steeds gaat er veel te veel geld op aan bureaucratie en blijft er teveel aan de strijkstok hangen bij zorgverzekeraars.” 

BVNL heeft het burgerinitiatief vanaf het begin gesteund. Wybren van Haga: “We hadden geen corona-, maar juist een gigantische zorgcrisis, die nu eindelijk met hand en tand bestreden moet worden.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.