Steeds meer landen zien Covid-19 als stevige griep – Nederland moet volgen!

Waar Nederland nog altijd in volledige paniek,- en crisismodus staat, laten steeds meer landen om ons heen de coronateugels vieren. Eerder deze week kondigde Spanje al aan corona net zo te gaan beschouwen als de jaarlijkse griep en inmiddels geven ook het Verenigd Koninkrijk en België aan ervan overtuigd te zijn dat de pandemie op z’n eind loopt. Ondertussen stevent Nederland af op een verlenging van de harde lockdown. BVNL is verbijsterd.

“Hebben wij in Nederland soms als enige een mysterieuze, veel gevaarlijker variant van de Omikron-variant?” vraagt Wybren van Haga zich af. “Of heeft Omikron misschien specifiek iets tegen Nederland, dat we daarom nog steeds van de zwartste doemscenario’s uitgaan?” Van de onlogische keuzes van het Nederlandse kabinet kan inmiddels helemaal niemand meer chocola maken. Zeker niet nu de wereldwijde data inderdaad aantoont dat, hoewel de positieve testen overal hard oplopen, deze geenszins leiden tot overbelasting van de zorg en/of veel ernstig zieke mensen en doden. Sterker nog, de ziekenhuiscijfers blijven gestaag veel lager dan berekend in de apocalyptische modellen van het RIVM. Desondanks blijven het OMT en het kabinet, in de aanloop naar de persconferentie van vrijdag 14 januari, paniek en angst zaaien en somber praten over ‘grote risico’s’ en de onmogelijkheid om te versoepelen. Een harde domper voor de Nederlanders, die zich murw geslagen door de winter slepen.

Overwinning van de pandemie

Terwijl onze buurlanden een zucht van verlichting slaken en de inwoners hun maatschappij langzaam maar zeker weer open zien gaan, staan wij erbij en kijken ernaar. Marc van Ranst, de bekendste viroloog van België, zegt dat Omikron ‘in de buurt komt van griep’ en dat we daar als samenleving ‘mee om moeten kunnen gaan’. Een groter probleem dan het virus zelf, noemt hij de personeelstekorten die ontstaan doordat er werknemers positief getest thuis zitten. In het Verenigd Koninkrijk sorteren ze zelfs alvast voor op de overwinning van de pandemie als eerste land. Hoewel het aantal besmettingen ook daar nog steeds hoog is, lijken de ziekenhuisopnames gestaag te blijven dalen. Bovendien kampte de NHS iedere winter al met tekorten, klinkt het nu uit de volksmond. Iets wat in Nederland door vele zorgprofessionals en experts ook al heel lang wordt gezegd.

Blijven hangen in het verleden

BVNL vindt een verlenging van de lockdown in Nederland dan ook een totaal surrealistisch scenario. “We kunnen bijna niet geloven dat het kabinet vrijdag echt gaat aankondigen dat alle maatregelen van kracht blijven” zegt Wybren van Haga. “Dit is simpelweg niet meer te verkopen aan het Nederlandse volk. Om ons heen zien we hoe mensen hun leven weer enigszins terugkrijgen hoe er – eindelijk – een beetje constructief naar de toekomst wordt gekeken. En dan zouden wij in Nederland in het verleden blijven hangen? Hoe gaat het kabinet dat rechtvaardigen?”

Wordt de lockdown inderdaad verlengt, dan is het wat BVNL betreft duidelijk dat die beslissing niet gestoeld is op enig wetenschappelijk en voortschrijdend inzicht. Dit is onacceptabel en een klap in het gezicht van alle mensen die al twee jaar lang voorgehouden wordt dat het Nederlandse coronabeleid slechts de wetenschap volgt, ondanks alle desastreuze gevolgen die dat voor vele verschillende groepen in de samenleving heeft gehad. “In het zicht van de haven het schip keren is volstrekt waanzinnig en bovendien onverantwoord” aldus Wybren van Haga. “Geef ons onze vrijheid terug. Genoeg is genoeg. Het is tijd voor wederopbouw.”

Bronnen:
https://www.telegraaf.nl/nieuws/250604618/viroloog-van-ranst-hoopvol-over-omicron-dit-komt-meer-in-de-buurt-van-griep

https://www.parool.nl/wereld/spanje-beschouwt-corona-voortaan-als-griep~b3b908ac/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

https://www.telegraaf.nl/nieuws/564180039/britten-zien-omicron-als-vervelende-griep


Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.