‘Oorzaak onduidelijk’, of medische misdaad? Vaccinatieschade-doofpot gaat open

Het rapport dat bijwerkingencentrum Lareb deze week publiceerde over langdurige gezondheidsklachten na coronavaccinatie is een open deur die wordt ingetrapt. Maar nog steeds is de oorzaak ‘onduidelijk’ en buitelen het Lareb, de media en de politiek over elkaar heen om het grootste medische experiment ooit te verdedigen. Voormalig Tweede Kamerlid Wybren van Haga: “Er is bewust door de overheid gespeeld met levens. Maar dat spelletje is zo langzamerhand wel uitgespeeld.”

Veilige frikandel
“Over de bijwerkingen kan ik kort zijn: die zijn er niet.” Dat waren de stellige woorden van minister Hugo de Jonge, die ‘van wijk tot wijk, van deur tot deur en van arm tot arm’ ging om zijn ‘veilig en effectieve’ frikandel door ieders strot te duwen. De ironie wil dat het kabinet dat Nederland een suiker- vlees en vliegtaks wil opleggen en ons in de kou wil laten zitten ‘voor de volksgezondheid’ straks het halve land de ziektewet in geprikt heeft. De duizenden meldingen van langdurige en ernstige bijwerkingen na coronavaccinatie die gedaan zijn bij het Lareb zijn nog maar het topje van de ijsberg. Want, zoals directeur Agnes Kant zelf zegt: er wordt nauwelijks melding gemaakt, niet door burgers en niet door artsen. En de meldingen die gedaan worden, worden niet opgevolgd. En zo moest een wereldwijd medisch experiment de geschiedenisboeken ingaan als een daverend succes. Ware het niet dat de golf van hartaanvallen, hersenbloedingen, turbokanker en onverklaarbaar overlijden roet in het eten gooit.

Schoffering voor mensen met vaccinatieschade
‘Een gek patroon’ wist wetenschapsjournalist Maarten Keulemans uit zijn pen te persen als reactie op het Lareb-rapport. En met het vreemde ‘wie zijn zij’, alsof mensen met vaccinatieschade een uitheemse diersoort zijn, in een ellenlange NRC-verhandeling, moet nog altijd koste wat het kost de indruk gewekt worden dat we het hier hebben over een zeldzame en volstrekt onverwachte situatie, die plotseling aan het licht is gekomen als gevolg van gedegen monitoring en naarstig onderzoek van dezelfde mensen die eerder zo gedegen en naarstig onderzoek hadden gedaan naar en geïnformeerd waren over de volledige en gegarandeerde veiligheid van het middel dat nu mensen voor het leven heeft vastgeketend aan een scootmobiel en de bijstand. “Dit op deze manier framen is een enorme schoffering voor de vele mensen die zich met het volste vertrouwen in de overheid, vaak herhaaldelijk, lieten vaccineren tegen Covid-19”, aldus Van Haga. “De overheid heeft willens en wetens de autonomie over het leven en de lichamelijke integriteit van mensen afgenomen, zonder hen eerlijk te informeren over het risico. Dat is misleiding en het verspreiden van desinformatie. Natuurlijk is het altijd zo dat een nieuw middel potentieel bijwerkingen heeft. En dat je daar pas echt achterkomt als dat middel al in gebruik is. En het is ook zo dat je in noodsituaties soms een gok moet nemen, omdat je denkt dat het beste is. Maar dan mag je als overheid nooit zeggen dat iets veilig is, als je dat nog helemaal niet weet. En je mag al helemaal geen drang toepassen om mensen zover te krijgen.”

Van Haga: “In andere landen durven steeds meer volksvertegenwoordigers, artsen en wetenschappers het rookgordijn van de Pandeminati op te trekken. Maar Nederland is, zoals altijd, het braafste collectivistje van klas en dus niet in staat om toe te geven dat het bewust spelen met de levens van je onderdanen misschien toch niet zo’n goed idee was. Over ‘decadent’ gesproken… Ik ben bezig met het opzetten van een onafhankelijk platform om allerlei vormen van coronaschade op de overheid te gaan verhalen. Vaccinatieschade is hier een belangrijk onderdeel van. Dit is geen ‘collateral damage’, of ‘eigen verantwoordelijkheid’. Dit is de verantwoordelijkheid van de overheid.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.