Meerderheid Tweede Kamer bekent kleur en blokkeert Parlementaire Enquête over de coronacrisis

Vandaag werd bekend dat een meerderheid van de Tweede Kamer de Parlementaire Enquête over de coronacrisis voorlopig uit wil stellen. Zogenaamd omdat men het derde rapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid wil afwachten ‘om de werkdruk te kunnen inschatten’. BVNL verzet zich tegen deze schandelijke schoffering van de parlementaire democratie en blijft oproepen tot waarheidsvinding.

Coronavirus. Sick man of corona virus

Catastrofale fouten
“Niet onverwacht, maar desalniettemin verbijsterend dat het meerendeel van de Tweede Kamer zich op deze manier kwijt van haar verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid om naar het eigen handelen te kijken en daar rekenschap over af te leggen welteverstaan. Het is tenslotte duidelijk dat dat is waar het hier om gaat: na drie jaar van catastrofale fouten maken, liegen en bedriegen, frauderen, vriendjespolitiek en netwerkcorruptie waardoor Nederland volledig de vernieling in werd geholpen, gaat de deksel op de doofpot. Die moet tenslotte hermetisch gesloten blijven en verdwijnen in de krochten van de Tweede Kamer, samen met alle andere schandalen. Dat heeft niets met ‘werkdruk’ te maken. De waarheid over de crisis die ons drie jaar lang gegijzeld hield, kan het daglicht niet verdragen.”

BVNL gaat door
BVNL heeft direct een debat aangevraagd over deze kwestie. “Dit is de grootste crisis sinds de Tweede Wereld Oorlog. Het kan niet zo zijn dat we nu onze schouders ophalen en doen alsof het allemaal voorbij is. Het is niet voorbij. Sterker nog: eigenlijk begint het nu pas. Drie jaar lang heb ik gevraagd: wat is de nevenschade? Die blijkt nu enorm. Levens zijn verwoest. De economie is om zeep geholpen. De maatschappij is verscheurd. En onze kinderen mogen de rest van hun leven de rekening betalen van wat dit kabinet en alle partijen die dit wanstaltige beleid hebben gesteund, hebben aangericht. Dat kan en mag niet zonder consequenties blijven. Wij gaan dus door, koste wat het kost. BVNL wil weten wat er precies gebeurd is, waarom, wie daarvoor precies verantwoordelijk waren en wat er allemaal meespeelde. We zijn het aan Nederland verplicht om de onderste steen boven te halen.”

Kleur bekennen
Het blokkeren van dit belangrijke parlementaire onderzoek is illustratief voor de staat van de politiek, vindt Van Haga. “Duidelijker hoe groot de betonrot in Den Haag is, wordt het niet. Enige voordeel: er is in ieder geval duidelijk kleur bekend. Want laten we eerlijk zijn: het was niet alleen het kabinet dat Nederland meesleurde in de coronaval. Een groot deel van de oppositie huilde net zo hard mee met de wolven in het bos en durft zichzelf nu niet meer in de spiegel aan te kijken. Het is tijd voor nieuwe verkiezingen. In het belang van Nederland.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.