Kuipers moet stoppen met het creëren van medische apartheid

Gisteren was Ernst Kuipers weer eens te zien op de beeldbuis. Ditmaal bij Eva Jinek, waar hij stelde dat de coronapas tot eind van aankomend voorjaar van kracht moet blijven. Dit omdat hij vindt dat er een vaccinatiegraad van 95-97% gehaald moet worden. 

“Hiermee maakt de ziekenhuismanager zich schuldig aan medische apartheid en stigmatisering van ongevaccineerden als gevaar voor de volksgezondheid”, aldus Van Haga die vindt dat Kuipers’ zich veel drukker moet maken over het niveau van ziekenhuizen. “Ziekenhuizen sluiten massaal, geen extra ic-bedden en een tekort aan zorgpersoneel.” 

Ook wijst Belang van Nederland op het feit dat bijna de helft van de nieuw opgeleide zorgmedewerkers binnen twee jaar wat anders gaat doen. “Het grote probleem van de zorg en daarmee ook van deze coronacrisis is de uitstroom van verpleegkundigen. Al voordat er één coronabesmetting in Nederland was, zorgde het tekort aan verpleegkundigen in ziekenhuizen voor gevaarlijke situaties. Toen al kwamen ziekenhuizen tienduizenden verpleegkundigen tekort. Het ziekteverzuim is hoog en meer dan honderdduizend hoofden aan het bed stoppen er elk jaar mee”, aldus Van Haga die Kuipers oproept daar eens verantwoordelijk voor te nemen en de camera’s eens wat vaker over te slaan.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.