Kamerlid Van Haga woedend over PANIEK-lockdown

“Ziekenhuiscapaciteit niet uitgebreid: totale onderschatting gevolgen coronamaatregelen”

Kamerlid Wybren van Haga (Belang van Nederland) heeft geen goed woord over voor de lockdown die tot 14 januari over ons land is afgeroepen.

“Ondanks dat een groot deel van de Nederlanders immuniteit heeft opgebouwd sluiten we de boel weer. Reden: een totaal gebrek aan zorginvesteringen. Noch in ic-bedden en het aanstellen van ic-verpleegkundigen, noch in een noodplan om bij een grote extra belasting onorthodoxe maatregelen te nemen, zoals het inrichten van noodziekenhuizen”, aldus Van Haga.

Belang van Nederland wijst op de sociaal-economische gevolgen van het beleid van dit kabinet.
“Door de maatregelen worden o.a. winkelstraten, het MKB en de horeca opnieuw keihard geraakt. En dat in de belangrijkste maand van het jaar. We onderschatten gevolgen van coronamaatregelen.
Mensen voelen zich thuis opgesloten. Snappen het coronabeleid niet meer. Missen een uitlaatklep in de kroeg, club of in het weekend langs de lijn. Jongeren verliezen hun jeugd en lopen leerachterstanden op. Ouderen raken in een isolement”, aldus Van Haga, die stelt dat de maatregelen veel erger zijn dan de kwaal. “Zowel de medische- als economische nevenschade van dit paniekvoetbal is niet te overzien.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.