Kamerlid Van Haga haalt na stoppen coronasteun aan Horeca hard uit richting kabinet: “Horecahart van een fruitvlieg!”

Belang van Nederland sluit zich aan bij de stevige kritiek van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) aangaande het kabinetsbesluit om per 1 oktober met de meeste corona steunmaatregelen te zullen stoppen.

“Ongehoord en haast misdadig noemt Robèr Willems van de landelijke horecavereniging het. Woorden die BVNL volledig kan onderschrijven. De horecasector heeft door onnavolgbaar handelen van het kabinet met maandenlange sluiting vreselijk te lijden gehad. De sector geeft aan nog niet zonder de steun te kunnen en stelt dat er bedrijven gaan omvallen. Als je als kabinet dan toch rücksichtslos stopt met coronasteun, dan heb je het horecahart van een fruitvlieg en deel je de zoveelste klap uit”, aldus Van Haga die Kamervragen stelt over de kwestie.

Van Haga wijst ook op het feit dat heel veel ondernemers hun eigen pensioen al hebben opgegeten of de overwaarde van de hypotheek. “Het water staat ze aan de lippen. De horeca, de evenementensector en andere sectoren hebben nog steeds enorm veel last van de coronacrisis. Zolang dat duurt moet de overheid blijven betalen voor de gevolgen die zij zélf veroorzaken. Zo simpel is dat”, aldus de voorman van Neerlands nieuwste partij.

Kamervragen aan staatssecretaris Keijzer inzake het voornemen om te stoppen met coronasteun aan de zwaar getroffen horecasector

1) Bent u bekend met het bericht ‘Horeca niet blij met stoppen coronasteun: bedrijven gaan omvallen’ (1)

2) Bent u bekend met het feit dat de zwaar getroffen horecasector aangeeft nog niet zonder de steun te kunnen en stelt dat er bedrijven gaan omvallen? Kunt u bij het beantwoorden van deze vraag ook ingaan op de woorden KHN-voorzitter Robèr Willems die uw beleid typeert als ‘ongehoord en haast misdadig’?

3) Bent u bekend met het feit dat de horeca, de evenementensector en andere sectoren nog steeds last hebben van de coronacrisis en de door u opgelegde maatregelen? Zo ja, kunt u subiet toezeggen dat u zolang dat duurt blijft betalen voor de gevolgen van kabinetsbeleid? Graag een gedetailleerd antwoord met daarbij ook antwoord op de vraag waarom u willens en wetens deze sectoren niet opent, maar (vooralsnog) niet zo fair bent om de portemonnee te trekken.

4) Kunt u duiden waarom bezoek aan stadions en sommige grote evenementen (Formule 1) gelukkig weer wel kan, maar het organiseren van bijvoorbeeld een mooi festival door de horeca niet? Komt u er bij het beantwoorden van deze vraag achter dat uw beleid inmiddels niet
meer uit te leggen is?

(1) https://www.omroepwest.nl/nieuws/4446065/horeca-niet-blij-met-stoppen-coronasteun-bedrijven-gaan-omvallen

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.