Geen gezeur – gewoon Carnaval. ZONDER coronaregels

Over twee weken is het Carnaval. Hoe dat gevierd kan worden is wat het kabinet betreft nog niet helemaal duidelijk. Dat ligt aan de coronaregels die tegen die tijd gelden. Maar wat BVNL betreft is het simpel: we vieren Carnaval, zoals Carnaval bedoeld is. Dus gewoon, zonder regels.

“Eén ding is duidelijk, het gaat niet zijn zoals we gewend zijn. Mensen moeten helaas ook inleveren.” Dat zei minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid onlangs, na overleg met burgemeesters uit het zuiden van het land. Er komen weliswaar geen aparte coronaregels voor Carnaval, maar de coronaregels die van kracht zijn op het moment van het feest blijven gelden. Carnaval krijgt geen uitzonderingspositie.

Waardevolle traditie
Binnenkort is er weer een ‘weegmoment’, waarop gekeken wordt welke maatregelen er in de samenleving volgens het kabinet nog nodig zijn. We weten natuurlijk allemaal wat dat betekent: Carnaval is geen carnaval met afstand en QR-codes. BVNL vindt het absurd dat er nog steeds – en alweer – gesproken wordt over het aan banden leggen van een mooi Nederlands volksfeest, een waardevolle traditie, terwijl daar absoluut geen reden meer voor is. Opnieuw worden de Nederlanders beknot in hun vrijheid en hun levensvreugde, door een overheid met verregaande controledrang, die de burger liever onterecht gevangen houdt, dan eindelijk weer eens laat leven.

Irreële horrorscenario’s
De cijfers zijn overduidelijk: er is geen reden meer voor maatregelen. De dystopische modellen van het RIVM hebben wederom irreële horrorscenario’s geschetst, die ver bezijden de realiteit waren. De laatste lockdown was volstrekt onnodig en de wetenschap heeft het nut van de coronapas onverbiddelijk van tafel geveegd. Nederland kan open. Moet open. En hoe kunnen we dat beter vieren, dan met een ouderwets Carnavalsfeest, zoals we dat van oudsher gewend zijn? BVNL zegt dus: Alaaf! Laten we het leven vieren. Samen. Onverdeeld en onvoorwaardelijk. Zoals het hoort.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.