Fors meer meldingen van bijwerkingen van coronavaccinaties dan verwacht. BVNL wil onderzoek

Anderhalf jaar na de start van de coronavaccinatie-campagne zijn er vijftien keer meer (ernstige) bijwerkingen gemeld dan het Lareb had ingeschat. Overwegend dat slechts een klein deel van de bijwerkingen wordt gemeld, betekent dit dat een enorm aantal mensen vaccinatieschade heeft opgelopen. BVNL maakt zich grote zorgen over de gevolgen voor de volksgezondheid en vraagt zich af: moet het vaccineren niet per direct worden gestaakt?

Meer kwaad dan goed
Maar liefst één op de circa 65000 mensen in Nederland krijgt te maken met een (ernstige) bijwerking (bijvoorbeeld ziekenhuisopname, trombose, hartfalen, overlijden) na een coronavaccinatie. Uit de laatste update van meldingen bij het bijwerkingencentrum Lareb blijkt dat er tot nu toe 228.604 meldingen van bijwerkingen zijn gedaan. Dat is aanzienlijk meer dan het Lareb aan het begin van de vaccinatiecampagne had ingeschat. De prognose voor de gehele Nederlandse bevolking was destijds 15.000 meldingen. Belangrijk is ook om te bedenken dat slechts een klein deel van de bijwerkingen daadwerkelijk gemeld wordt bij het Lareb. Veel mensen weten namelijk niet van het bestaan van dit centrum af, realiseren zich niet dat een klacht mogelijk een bijwerking is van de vaccinatie, of melden de klacht gewoon niet. Dit betekent dus dat het aantal bijwerkingen in werkelijkheid aanzienlijk hoger ligt dan nu bekend is. Voor iedere andere vaccinatie zouden deze cijfers reden zijn voor grootschalig alarm, onderzoek en misschien zelfs het (tijdelijk) geheel stoppen met vaccineren. Desondanks worden nu de voorbereidingen voor de volgende prikronde alweer getroffen. De mogelijkheid dat deze vaccinaties meer kwaad doen dan goed, moet blijkbaar koste wat het kost genegeerd worden.

Voor de volksgezondheid
Ook het Duitse gezondheidsministerie kwam onlangs met vergelijkbare cijfers: één op de 5000 mensen krijgt een ernstige bijwerking na een coronavaccinatie. Wat BVNL betreft zouden alle alarmbellen inmiddels luidkeels af moeten gaan. Tenslotte: we deden het toch allemaal voor de volksgezondheid? Waarom is die volksgezondheid dan opeens niet meer belangrijk als er mensen massaal ziek worden en in sommige gevallen zelfs sterven na deze experimentele prikken? Waarom worden mensen aangespoord prikken te blijven ‘stapelen’, wat de kans op bijwerkingen potentieel weleens ernstig zou kunnen vergroten? Veel mensen hebben inmiddels al vier vaccinaties gehad in korte tijd. Daarnaast weten we ook nog steeds niet waar de aanhoudende oversterfte vandaan komt. BVNL wil dat er uitgebreid onderzoek komt naar aanleiding van deze alarmerende cijfers. Hoeveel mensen moeten zich nog letterlijk plat laten spuiten voordat er pas op de plaats gemaakt wordt?

Het coronabeleid heeft meer kapot gemaakt dan ons lief is. Als we iets geleerd zouden moeten hebben van de afgelopen twee jaar, dan is het dat de maatregelen ons zieker en zwakker hebben gemaakt dan het coronavirus zelf. Het mag niet zo zijn dat het middel dat ons zou moeten ‘redden’ van dat virus straks de geschiedenis ingaat als erger dan de kwaal zelf. Tenslotte zou een ‘pandemie van de gevaccineerden’ ons – de zorg, het onderwijs, de economie, de hele samenleving – weleens écht de kop kunnen kosten.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.