Coronabeleid blijft brevet van onvermogen. BVNL wil zomeroffensief ventilatie

Wordt er al werk gemaakt van ventilatie? Wordt de vaccinatie-schade al onderzocht? Waarom wordt het DCC verlengd, als er niets meer aan de hand is? Zoveel vragen, maar nooit goede antwoorden. Omdat het coronabeleid al lang niet meer uit te leggen valt.

Coronapas als opmaat naar een Europese, digitale identiteit
Het kabinet mag dan een lange lange adem hebben, die van BVNL is langer. Zolang de absurditeit van het coronabeleid voortduurt, zullen wij ons daartegen blijven verzetten. Vragen blijven stellen, net zolang tot we eindelijk eens antwoord krijgen. Zo langzamerhand kun je bijna niet anders meer dan denken dat ze het erom doen, al die idiote keuzes maken, alleen maar om ons horendol te krijgen. Want waarom werd het Digital Covid Certificate (DCC) weer met een jaar verlengd, terwijl het faliekante onzin is om nog met een ‘gezondheidspas’ te reizen? Het staat zwart op wit dat de coronapas beschouwd wordt als een testcase voor de Europese digitale identiteit, maar de minister ontkent dat gewoon. De hele corona-infrastructuur blijft behouden, terwijl de volksgezondheid waar het zogenaamd allemaal om gaat daar helemaal niet bij gebaat is. Het kost de belastingbetaler handenvol geld en is volstrekt onnodig. Maar dat doet er duidelijk niet toe. Dus waar gaat het dan wel om?

Doos van Pandora
Er is volgens het kabinet nog steeds sprake van een pandemie. BVNL wil heel graag weten waarop deze conclusie gebaseerd is. Een uitleg aan de hand van harde cijfers, die de ernst van de situatie aantoont zou bijzonder wenselijk zijn. Het aantal ‘besmettingen’ en ziekenhuisopnames die wij tellen rechtvaardigen namelijk geenszins dat de term pandemie nog steeds gebruikt wordt. Maar volgens de viruskopstukken is het onduidelijk wat er dit najaar gaat gebeuren en moeten we vooral niet denken dat de coronacrisis voorbij is. Vreemd, want inmiddels heeft bijna iedereen in Nederland antistoffen voor het virus en/of is gevaccineerd. Hoe kan het najaar dan toch nog een soort van doos van Pandora zijn, waar dit najaar blijkbaar plotsklaps allerlei ellende uit kan komen? Wat we van de afgelopen twee jaar in ieder geval hebben kunnen leren is dat doemdenken niet de beste strategie is. Geen enkele van de continue geschetste horrorscenario’s kwam uit. Wellicht is het dus beter om het deze winter over een wat meer positieve boeg te gooien.

Geen derde, donkere coronawinter
Als we eindelijk werk maken van goede ventilatie in publieke ruimten, vallen er deze winter een stuk minder mensen ten prooi aan het virus- en griepseizoen. Goede ventilatie helpt tenslotte bij het voorkomen van besmettingen met alle virussen, niet alleen Corona. Een motie van BVNL om daadkrachtig aan de slag te gaan met ventilatie werd onlangs aangenomen, dus wij horen graag van de minister hoe het met de plannen daartoe staat. Wij pleiten voor een zomeroffensief om te zorgen dat er overal goede ventilatiesystemen geïmplementeerd en CO2 meters geïnstalleerd worden. PCR-testmateriaal moet bewaard en onderzocht worden, zodat aan waarheidsvinding gedaan kan worden. Is er wel op de juiste manier getest en gediagnosticeerd? Op die vraag hebben wij nog steeds geen antwoord. En hoe zit het met het in kaart brengen van de potentiële vaccinatieschade? De meldingen van (ernstige) bijwerkingen stapelen zich tenslotte op en slechts een heel klein deel hiervan wordt gemeld. Totdat we weten wat de gevolgen van dit massale medische experiment zijn moet het prikken ‘uit voorzorg’ wat BVNL betreft gestaakt worden. Er kan genoeg gedaan worden om herhaling te voorkomen dat effectiever is dan alleen maar vergaderen in de EU en nog meer nutteloze regeltjes op papier zetten. Die doen tenslotte niks anders dan ons richting een derde, donkere coronawinter jagen. Het lijkt voor het kabinet inmiddels bijna normaal geworden om het volk iedere winter op te sluiten, maar laten wij vooral niet normaal maken, wat niet normaal is. BVNL kan zich namelijk vaag herinneren dat dat ooit het credo was.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.