Corona holt wereldwijd de democratie uit

Belang van Nederland uit zorgen over ban ongevaccineerde parlementsleden. Nadat de Australische staat Victoria parlementsleden de toegang tot het parlementsgebouw heeft geweigerd, omdat deze weigerden zich te laten vaccineren, uit Belang van Nederland opnieuw haar grote zorgen omtrent het coronabeleid.

“Als het uitsluiten van ongevaccineerde volksvertegenwoordigers schering en inslag wordt, is dat een rechtstreekse aanslag op de democratie. Ongevaccineerde parlementsleden mogen immers het woord niet meer voeren, hetgeen alles weggeeft van een dictatuur,” aldus Tweede Kamerlid Wybren van Haga, die de minister van Buitenlandse Zaken vraagt stevig stelling te nemen tegen hetgeen in de Australische staat Victoria gebeurd. 

Van Haga ziet in de dictatoriale maatregel van Victoria het zoveelste bewijs dat het coronbeleid de democratie systematisch uitholt. “Met QR-codes en coronapaswaanzin, zetten we ongevaccineerden met medische apartheid bewust buitenspel”, aldus Van Haga. 

Vragen van het lid Van Haga aan de minister van Buitenlandse Zaken 

1) Bent u bekend met het bericht waarin wordt vermeld dat de Australische staat Victoria ongevaccineerde parlementsleden niet meer toelaat in het parlementsgebouw (1)? 

2) Deelt u de mening dat het buitensluiten van ongevaccineerde parlementsleden een aanslag is op de democratie, dit omdat zij het woord niet meer kunnen voeren in het parlementsgebouw? Zo ja, heeft u de bereidheid om deze dictatoriale maatregel richting uw Australische ambtsgenoot krachtig af te wijzen? Graag een gedetailleerd antwoord hoe u dit verzoek gaat oppakken.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10091731/Victoria-state-ban-MPs-entering-parliament-refuse-Covid-vaccine.html

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.