Coronadebat – BVNL wil spoedwet van tafel, A-status weg

De coronamaatregelen vervallen, maar daarmee zijn we er nog niet. BVNL wil de garantie dat ze nooit meer terugkomen. Daarvoor moet de spoedwet weg en de A-status van het coronavirus af. Alleen dan zijn we echt weer vrij.

Geen killervirus
Nederland is blij. De coronamaatregelen verdwijnen. We mogen weer! BVNL juicht niet te vroeg. Het kabinet heeft haar dystopische ‘gereedschapskist’ weliswaar dicht gedaan, maar deze zit nog steeds vol met anti-virustools, die te pas en te onpas gebruikt kunnen worden om de burgerlijke duimschroeven weer aan te draaien. Tenslotte is de ‘tijdelijke’ spoedwet nog steeds van kracht en kan deze zomaar weer verlengd worden. Daarnaast staat het coronavirus nog steeds op de A-lijst, wat het mogelijk maakt om ingrijpende maatregelen te nemen en grondrechten te schenden. Wybren van Haga vraagt daarom – opnieuw – om corona van deze lijst te halen. Tenslotte weet het kabinet dondersgoed en al heel lang dat corona geen killervirus is.

Carte blanche
De A-status is er voor gevaarlijke, besmettelijke infectieziektes. Het verplicht artsen om hun beroepsgeheim te schenden en de persoonlijke gegevens van een besmet persoon door te geven. Het geeft ministers en burgemeesters de bevoegdheid om vrijheidsbeperkende maatregelen te nemen, zoals gedwongen quarantaine en een beroeps- en bedrijfsverbod. Ter vergelijking: de pest en tuberculose vallen in de minder ernstige groep B. De A-status kan, in noodgevallen, heel snel gegeven worden dmv een ministeriële regeling, maar daarna moet die status wel wettelijk bekrachtigd worden, met een wijziging van de Wet publieke gezondheid (Wpg). En dát is nog steeds niet gebeurd. Dit betekent dus dat het kabinet tot in den treure en elk ogenblik drastisch kan ingrijpen in het leven van de Nederlanders. BVNL wil af van die gevaarlijke carte blanche.

Controle-belust kabinet
Alle maatregelen moeten overal, voor iedereen en voor altijd worden afgeschaft. Wat Nederland de afgelopen twee jaar is aangedaan mag nooit, maar dan ook nooit meer, gebeuren. Als die garantie niet gegeven wordt, is Nederland overgeleverd. Niet eens aan de goden, maar aan de grillen van een machtswellustig kabinet. Van Haga: “Sommige Kamerleden willen 25 februari uitroepen tot een feestdag, omdat een aantal vrijheden die ons waren afgenomen dan weer teruggegeven worden. Wat een onzin. Wat BVNL betreft wordt 25 februari verantwoordingsdag. De uit de hand gelopen overheid deelt vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen een paar fopcadeautjes uit. Schaamtelozer kan het niet.”

Misleiding, leugens en schade
Ondertussen gaan er de laatste tijd veel geruchten over ‘pandemische paraatheid’ en gaat minister Kuipers van VWS naar het schijnt binnenkort onze soevereiniteit op dit gebied overdragen aan de EU. Dit klinkt BVNL niet bepaald als vrijheid in de oren. Kan de minister uitleggen wat hier aan de hand is? Tel daarbij de falende PCR-testen, foute registraties, nepnieuws over vaccinaties en vaccinatieschade, hallucinante voorspellingen van het RIVM en verzwegen rapporten die aantoonden dat lockdowns juist slecht waren voor de samenleving bij op. En laten we vooral de recent aan het licht gekomen beïnvloeding van het OMT door het kabinet, en de WOB-verzoeken waaruit blijkt dat op schandalige wijze door ambtenaren gezocht werd naar manieren om onze grondrechten stiekem in te perken, niet vergeten.

Het wanbeleid, de misleiding, de leugens en de schade zijn onmetelijk groot. Als de minister niet op de proppen komt met een glasheldere uitleg, zit er voor BVNL niets anders op dan een motie van wantrouwen in te dienen. Genoeg is genoeg.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.