BVNL wil Nederland onvoorwaardelijk open

Vanavond zullen premier Rutte en minister van VWS, Ernst Kuipers, versoepelingen van de coronamaatregelen aankondigen. Maar zijn dat eigenlijk wel versoepelingen? Hoe open gaat Nederland, als daar allerlei restricties en voorwaarden aan hangen? BVNL vindt dit een wassen neus. En weinig anders dan manipulatie bovendien.

‘Er gaat een zucht van verlichting door Nederland’ viel er de afgelopen dagen al te lezen in de media. Hoera, we gaan weer open! Vanavond zullen premier Rutte en minister Kuipers ons vertellen dat Nederland grotendeels verlost wordt van de coronamaatregelen. Of worden de teugels eigenlijk juist strakker aangetrokken? BVNL noemt het beestje bij de naam: dit zijn geen versoepelingen, dit is manipulatie. Vrijheid is tenslotte geen privilege. Vrijheid is geen vrijheid als er restricties aan hangen. En het is al helemaal geen vrijheid als er een heel grote groep mensen wordt uitgesloten van de samenleving. Maar dat is wel wat deze versoepelingen inhouden. Beperkte openingstijden, beperkte capaciteit, mondkapjes en, als klap op de vuurpijl: brede inzet van de QR-code. Het inmiddels uitgehongerde volk krijgt van het kabinet een karige worst toegeworpen. Want men weet dat die na twee jaar ellende wanhopig verorberd zal worden.

QR-dictatuur

BVNL is verbijsterd over de rücksichtslosheid waarmee het kabinet doorstoomt op de ramkoers die zij inmiddels al twee jaar aanhoudt. Wereldwijde data laat overduidelijk zien dat de crisis op z’n eind loopt. De WHO spreekt van een ‘pandemisch eindspel’ en de ziekenhuizen lopen leeg. Er gaat vrijwel niemand meer dood aan Covid-19. Ondertussen rijzen de positieve testen de pan uit, omdat de vaccins aan effectiviteit nogal te wensen overlaten, wat het toch al wankele fundament onder het 2/3G-beleid volledig wegslaat. Desondanks wil het kabinet met het CTB miljoenen Nederlanders uitsluiten van het maatschappelijk leven. Gewoon, omdat het kan. BVNL vindt dit onacceptabel. Nederland is geen QR-dictatuur.

Verdeel en heers

Nederland is pas echt open als alle maatregelen en beperkingen worden opgeheven. Er is geen enkele wetenschappelijke rechtvaardiging meer voor het coronabeleid zoals dat op dit moment gevoerd wordt. BVNL snapt dat mensen snakken naar verlichting. Dat ondernemers de wanhoop nabij zijn en zich vastklampen aan iedere strohalm. Maar op deze manier zullen velen van hen alsnog ten onder gaan. Tenslotte kunnen zij straks nog slechts draaien op halve kracht, waardoor ze alsnog grote verliezen zullen lijden. Die bovendien niet gecompenseerd zullen worden door de overheid, want ‘u mag toch weer open’? De wortel die het kabinet ondernemers hiermee voorhoudt zal uiteindelijk alsnog lijden tot verhongering. BVNL vindt dit schandalig en bovendien misbruik maken van de wanhoop van heel veel mensen die al maanden op de rand van de afgrond balanceren. Het is ‘verdeel en heers’ ten top.

Nederland moet open. Helemaal. En per direct. Vrijheid is niet onderhandelbaar. Geen ruilmiddel. En niet af te kopen. 

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.