BVNL wil geen ‘Post-Covid’-debat, maar een verklaring voor de oversterfte en een Parlementaire Enquête over de coronacrisis

De Parlementaire Enquête over de coronacrisis is op de lange baan geschoven en ook het debat over de oversterfte wordt niet gevoerd. In plaats daarvan gaat de Tweede Kamer deze week in gesprek over het dubieuze ‘Post-Covid’. Wat BVNL betreft het volgende perverse verdienmodel in de zorg. En een tactische afleiding van waar het echt over zou moeten gaan: de schadelijke gevolgen van het coronabeleid.

Bestuurlijk gefaciliteerde ramp
“Het kabinet heeft de mond vol over de oplopende zorgkosten. De zorgpremies rijzen de pan uit, ouderen moeten uren in hun eigen ontlasting liggen wachten op de wijkverpleegkundige en wie een behandeling het ziekenhuis nodig heeft staat vaak maanden op een wachtlijst. Maar: er worden wel miljoenen uitgetrokken voor onderzoek naar en behandeling van een syndroom waarvan we niet eens weten of het wel bestaat, nadat er miljarden uit de zogenaamd zo diepe zakken van de Nederlandse belastingbetaler zijn geklopt, om de grootste bestuurlijk gefaciliteerde ramp sinds de Tweede Wereld Oorlog te financieren”, aldus Tweede Kamerlid Wybren van Haga. “En dan vinden ze het in Den Haag gek dat de zorg zo duur is?” In het debat over het ‘postcovidsyndroom’, zal BVNL erop wijzen dat met ‘Post-Covid’ op een handige manier de aandacht wordt afgeleid van zaken die het kabinet koste wat het kost de kop in wil drukken.

Post-Covid, of Post-Vax?
Van Haga: “Wat is Post-Covid? Niemand die het weet. Het is een containerbegrip voor 200 vage klachten, die het kabinet met alle geweld wil toeschrijven aan een doorgemaakte coronainfectie. Ondertussen stapelen de verontrustende berichten over bijwerkingen van de mRNA-coronavaccinaties zich op en vragen steeds meer wetenschappers en artsen zich af of ‘Post-Covid’ niet stiekem ‘Post-Vax’ is. Maar daar mogen we het niet over hebben. Net zoals het gesprek over de 200 mensen per kwartaal teveel die nog steeds ‘zomaar’ overlijden angstvallig vermeden wordt. Het oversterftedebat had al lang gevoerd moeten worden, want dat we na de coronacrisis, nu iedereen de infectie heeft doorgemaakt en driedubbel geprikt is, nog steeds aanhoudend meersterfte zien, is een reden tot grote zorg over de publieke gezondheid. Ik heb de Voorzitter daarom onlangs dringend verzocht het oversterftedebat nog voor de Tweede Kamerverkiezingen te laten plaatsvinden. En als er na de verkiezingen op 22 november eindelijk een andere wind gaat waaien in Nederland, moet de Parlementaire Enquête over de coronacrisis zo snel mogelijk gehouden worden.”

Deze week is een nieuwe coronavaccinatieronde voor oude en kwetsbare mensen gestart, waarbij ook zorgmedewerkers en zwangere vrouwen worden opgeroepen zich opnieuw te laten vaccineren met een coronabooster. Van Haga: “BVNL vindt het volstrekt onverantwoord om nu weer miljoenen mensen te gaan prikken met een experimenteel middel, terwijl het onderzoek naar de oversterfte nog loopt en er bovendien geen enkel voorstel is gehonoreerd dat zich echt specifiek richt op het mogelijke verband tussen deze vaccinaties, bijwerkingen, Post-Covid de oversterfte. En voordat wij het gaan hebben over een aandoening die misschien niet eens bestaat, moeten wij het hebben over de aandoening die vele mensen hun welzijn en hun leven heeft gekost: de ziekte die het coronabeleid heet. En die door de overheid zelf is verspreid.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.