BVNL roept Nederland op: vier het leven! Samen stoppen we crisis

Nu de coronamaatregelen in de ijskast zijn gezet, is het tijd voor de Nederlanders om de regie terug te pakken. Samen zorgen we dat ons dit nooit meer overkomt. Hoe? Heel simpel: door weer voluit te gaan leven.

Harde grens
De lente komt eraan, het is bijna Carnaval, de dagen worden langer en de coronamaatregelen vervallen. Er licht aan het eind van de tunnel. En om te voorkomen dat de duisternis van de afgelopen twee jaar nooit meer over ons neerdaalt, hoeveel noodverordeningen, pandemische paraatheidsplannen en andere dystopische virustools het kabinet ook uit haar gereedschapskist trekt, roept BVNL heel Nederland op om weer te gaan leven. Vrij, voluit en onbevreesd. Want als wij, samen, hier en nu, een harde grens trekken, als wij met z’n allen zeggen: dit was eens, maar nooit weer, dan is het voorgoed voorbij.

Meedoen is capituleren
Na twee jaar angst en ellende kan het moeilijk zijn om uit de angstkramp te komen die ons verlamd heeft. Zoals bijvoorbeeld in Den Bosch nu lijkt te gebeuren, waar de gemeente heeft besloten dat de kroegen met Carnaval om 01.00 uur dicht moeten, ipv om 04.00 zoals gewoon weer kan. Maar ‘veiligheid’ staat voorop, aldus de gemeente en dat is waar het misgaat. We zijn zo bang gemaakt en dus bang geworden om te leven, dat we dat leven nu niet meer ten volle durven te leiden. Toch is het de enige manier om ervoor te zorgen dat we over een paar maanden niet weer opgesloten zitten. Meedoen is tenslotte capituleren; als er iets is dat we hebben kunnen leren van de afgelopen twee jaar, dan is het wel dat.

Vier het leven
BVNL doet een dan ook een dringende oproep aan iedereen in Nederland: vier het leven. Wees niet meer bang, leg jezelf en anderen geen beperkingen meer op. Gemeenten, ga na twee jaar ellende niet je ondernemers pesten door alsnog lokale regels te verzinnen. Ondernemers, ga weer open zonder aanpassingen. Scholen, geef weer les aan snotterige kinderen. Mensen, loop niet meer met een boog om elkaar heen, schud elkaar weer de hand, omarm elkaar. Want het is waar: alleen samen krijgen we corona onder controle. Door corona niet meer, nooit meer, ons leven van ons te laten afnemen.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.