Burgemeester Noardeast-Fryslân bedreigt raadslid Belang van Nederland

Belang van Nederland raadslid Johan Talsma is afgelopen week bedreigd door burgemeester Johannes Kramer. Aanleiding was een Facebookpost van Talsma met kritiek over invoering van de coronapas (1). 

“In een eerste telefoontje van de burgemeester stelde hij dat er ‘consequenties’ aan vast zitten als ik mijn post niet zou verwijderen. Dat is een regelrechte bedreiging”, aldus Johan Talsma, die daarna per WhatsApp nogmaals door de burgemeester is gemaand om zijn post te verwijderen. “Wij leven in een vrij land, waar de vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Ik laat mij daarbij niet intimideren door een burgemeester.” 

Belang van Nederland voorman Wybren van Haga gaat de minister van Binnenlandse Zaken om opheldering vragen over het gedrag van de burgemeester. “Ik heb de geluidsopname gehoord en de verstuurde apps ingezien. Het is ongekend dat burgemeesters raadsleden intimideren en bedreigen bij hen onwelgevallige berichten”, aldus Van Haga. 

Vragen van het lid Van Haga aan de minister van Binnenlandse Zaken inzake het bedreigen en intimideren van een raadslid 

1) Wat vindt u van het feit dat de burgemeester van Noardeast-Fryslân een raadslid heeft bedreigd vanwege een hem onwelgevallige post op Facebook (1)? 

2) Deelt u de mening dat raadsleden de vrijheid hebben om hun mening te ventileren, ook op Facebook en dat het daarbij als burgemeester niet past om raadsleden te bellen met de eis om berichten te verwijderen, met daarbij de opmerking dat er ‘consequenties’ aanzitten als dat niet gebeurd? Zo ja, wat gaat u doen om een einde te maken aan zulke dreigementen? 

3) Deelt u de mening dat burgemeesters hun macht niet moeten misbruiken door raadsleden te bedreigen en te intimideren? Zo ja, wilt u de burgemeester ter orde roepen?  (eventueel kunnen de geluidsopname en verstuurde apps kunnen worden geleverd) 

(1) https://www.facebook.com/100000524326610/posts/4925276034166492/?d=n

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.