2G-minister De Jonge zorgt voor polarisatie en verdeeldheid

Vanmiddag zal Belang van Nederland in het debat over de aanpak van corona te vuur en te zwaard strijden tegen de invoering van de uiterst discriminatoire 2G-maatregel. Demissionair minister De Jonge noemde de beoogde 2G-aanpak op de persconferentie vrijdag ‘een onvermijdelijke keuze’. Het kabinet heeft het wetsvoorstel voor de maatregel de komende drie weken in voorbereiding.

“De Jonge maakt zich keihard schuldig aan discriminatie. Het is niet voor niets dat ik vorige week aangifte heb gedaan tegen de Staat der Nederlanden om zijn discriminatoire beleid van medische apartheid aan banden te leggen”, aldus Van Haga, die stelt dat er geen corona-, maar een zorgcrisis is. “En juist daar heeft De Jonge jammerlijk gefaald. Het aantal ic-bedden is gehalveerd, er is een gierend tekort aan ic-verpleegkundigen, ziekenhuizen en spoedeisende hulpafdelingen sluiten massaal hun deuren. En waar blijft de inzet op ventilatie van overheidsgebouwen en scholen? Als in dit alles wél was geïnvesteerd, dan had onze samenleving gewoon kunnen blijven draaien.”

Een regen aan klachten

Ondertussen regent het bij Belsng van Nederland klachten over uitsluiting en discriminatie.

“Ongevaccineerde ouders die afgelopen zaterdag met hun kinderen achter hekken moesten blijven bij diverse Sinterklaasintochten. Of ouders die hun kinderen in een container moeten omkleden, omdat ze het zwembad niet in mogen. Knettergek!,” aldus Van Haga, die ook nog even fijntjes wenst op Amsterdam, waar de meerderheid van de raad zich tegen de 2G-maatregel hebben uitgesproken. “Daar wél een verstandige CDA-er, die stelt dat de maatregel ‘niet verstandig’ is en dat het het wantrouwen, polarisatie en sociale ongelijkheid vergroot. Laat De Jonge daar eens naar luisteren!”

Ondertussen is de Belang van Nederland petitie ‘stop coronadiscriminatie’ meer dan 260.000 keer getekend.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.