Oud-VVD-senator Ben Swagerman nummer 2 op BVNL-lijst Eerste Kamer

Ben Swagerman wordt de nummer 2 op de BVNL-lijst voor de Eerste Kamer, die na de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart 2023 door de nieuwe Statenleden wordt gekozen. Swagerman is internationaal jurist/luchtvaartdeskundige en was van 2011 tot 2016 lid van de Eerste Kamer, namens de VVD. Nu kiest hij vol overtuiging voor BVNL.

“Of het nu gaat om het onteigenen, of verplicht uitkopen van hardwerkende boeren met een stikstofbeleid dat wetenschappelijk uitermate zwak is onderbouwd. De dwang en drang bij het opvangen van asielzoekers. Of het doorduwen van een Pensioenwet waarbij we te maken krijgen met een heuse pechgeneratie, die kan fluiten naar het met hard werken opgebouwde pensioen. We moeten er alles aan doen om in de Eerste Kamer het desastreuze beleid van het huidige kabinet tegen te houden”, aldus Swagerman, die vindt dat er in Nederland weer ruimte gegeven moet worden aan hardwerkende mensen.

Ervaren politicus
Wybren van Haga is blij met de kandidatuur van Swagerman. “Ik ken Ben al jaren. Hij heeft ruime ervaring in de Eerste Kamer. Geweldig dat hij zich nu hard gaat maken om namens BVNL het afbraakbeleid van het kabinet Rutte/Kaag tegen te houden. Van Haga roept het kiesgerechtigde deel van Nederland op om massaal te gaan stemmen. “15 maart is dé kans om de tandem Rutte/Kaag te stoppen. Dat is nu meer nodig dan ooit tevoren.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.