Oud-Kamerlid Harry Wijnschenk gaat namens BVNL voor plek in de Eerste Kamer

Nadat eerder bekend werd dat oud-LPF-Kamerlid Harry Wijnschenk in Flevoland BVNL-lijsttrekker wordt bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023, laat BVNL vandaag weten dat Wijnschenk in de top 3 zal komen op de kandidatenlijst van BVNL voor de Eerste Kamer.

“Het is van cruciaal belang dat mensen bij de Provinciale Statenverkiezingen massaal naar de stembus gaan om het beleid van het kabinet Rutte/Kaag (of moeten we zeggen Kaag/Rutte?) via de Eerste Kamer tegen te houden. Of het nu gaat om het invoeren van het voor boeren en bouwers desastreuze stikstofbeleid, of de dwang bij het niet willen stoppen van de instroom van asielzoekers, dit kabinet zadelt Nederland op met onbetaalbare en gigantische problemen. De kiezer kan op 15 maart kiezen voor een koerswijziging. Laat deze kans op het uiten van uw mening NIET voorbijgaan”, aldus Wijnschenk.

Lijsttrekker Flevoland
Als lijsttrekker van BVNL Flevoland pleit Wijnschenk voor het behoud van de Flevolandse agrarische sector en keert hij zich tegen de talrijke windturbines, die tegen de wil van de bewoners overal in de provincie zijn geplaatst. “Het verkiezingsprogramma voor Flevoland is in een afrondende fase en binnenkort presenteren wij onze plannen en overige kandidaten”, vertelt Wijnschenk, die ook de discussie over het openen van vliegveld Lelystad op de agenda wil krijgen. 

“Deze luchthaven kan, met goede afspraken tegen geluidsoverlast, een enorme aanjager zijn voor de economie en de werkgelegenheid in Flevoland. Daarnaast zijn er ook gewoon praktische zaken op te lossen, zoals een ontbrekende aansluiting op de A6 bij Lelystad en de zeer gewenste IJmeerverbinding met Amsterdam.”

Wijnschenk is een ervaren politicus, die in de roerige periode na de moord op Pim Fortuyn als fractievoorzitter leiding gaf aan de 26-zetels tellende LPF-fractie in de Tweede Kamer. “Het Fortuynisme verdient het om nieuw leven ingeblazen te worden. Dat is meteen ook waar BVNL voor staat”, aldus Wijnschenk.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.