Oud-Gedeputeerde Eric de Bie BVNL-lijsttrekker Eerste Kamer

Oud-gedeputeerde Eric de Bie wordt de BVNL-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, die na de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart 2023 door de nieuwe Statenleden wordt gekozen. De Bie is sinds de oprichting vol overtuiging betrokken bij BVNL.

Onze mensen BVNL Eric de Bie

“Of het nu gaat om het onteigenen, of verplicht uitkopen van hardwerkende boeren met een stikstofbeleid dat wetenschappelijk uitermate zwak is onderbouwd. De dwang en drang bij het opvangen van asielzoekers. Of het doorduwen van een Pensioenwet, waarbij we te maken krijgen met een heuse pechgeneratie, die kan fluiten naar het met hard werken opgebouwde pensioen. Wij moeten er alles aan doen om in de Eerste Kamer het desastreuze beleid van het huidige kabinet tegen te houden”, aldus De Bie, die eerder deze week bekend maakte dat hij als lijsttrekker ook de kar trekt van de provinciale lijst voor Noord-Brabant.

Oud-senator Swagerman op 2, oud-Kamerlid Wijschenk op 3
Eerder werd bekend dat oud-senator Ben Swagerman als nummer twee op de BVNL-lijst voor de Eerste Kamer komt. Oud-Kamerlid Harry Wijnschenk staat op de derde plaats. Wijnschenk is daarnaast lijsttrekker voor de provinciale BVNL-lijst in Flevoland.

BVNL-voorman Wybren van Haga is blij met zijn top 3 voor de Eerste Kamer. “Zowel Eric, Ben als Harry hebben ruime politieke ervaring. Geweldig dat zij zich nu hard gaan maken om namens BVNL het afbraakbeleid van het kabinet Rutte/Kaag tegen te houden. 15 maart is dé kans om de tandem Rutte/Kaag te stoppen. Dat is nu meer nodig dan ooit tevoren.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.