Kamervragen over gevaarlijke klimaatpaus Timmermans.

Belang van Nederland, de nieuwe partij van Wybren van Haga, wil dat de losgeslagen PvdA-klimaatpaus Frans Timmermans door het kabinet aan banden wordt gelegd: “Als we niet oppassen mag Jan met de Pet flink aftikken en prijzen we onszelf uit de markt”.

Huizenbezitters, automobilisten en vliegpassagiers kunnen hun borst nat maken. Deskundigen vrezen dat zij het gelag betalen van een nieuwe reeks klimaatmaatregelen uit Brussel. Woensdag presenteerde eurocommissaris Frans Timmermans zijn plannen om de uitstoot van broeikasgassen in de EU in 2030 met 55% te verlagen ten opzichte van 1990.

“Deze man, die zelf leeft met een ecologische voetafdruk van een heel weeshuis, is levensgevaarlijk voor de BV Nederland. Hij maakt alles duurder: tanken, vliegen, de energierekening. Timmermans vergroot daarmee de kloof tussen arm en rijk. Bovendien zet hij de middenklasse buitenspel. Die kan helemaal geen elektrische auto betalen”, aldus Tweede Kamerlid Wybren van Haga, die het kabinet oproept om de losgeslagen klimaatpaus aan banden te leggen. 

Van Haga wil dat VVD-staatssecretaris Yesilgöz-Zegerius (Klimaat) dit reces de Kamer informeert over wat zij vindt van de plannenmakerij van Timmermans. 

“Ik verwacht dat zij scherpe kritiek zal hebben en een No-Go-signaal naar Brussel afgeeft. De kosten van Timmermans zijn klimaatdroom komen bij de Nederlandse burger te liggen. Bovendien rept de salonsocialist met geen woord over schone kernenergie en blijft hij fan van vervuilende biomassa. Onacceptabel,” aldus Van Haga. 

Vragen van het lid Van Haga aan de staatssecretaris van Klimaat inzake klimaatplannen vanuit Brussel 

1) Bent u bekend met het bericht ‘Burger krijgt peperdure klimaatrekening gepresenteerd’ (1) 

2) Wilt u aan de Kamer stapsgewijs doen toekomen wat u van de klimaatplannen vanuit Brussel vindt, met daarbij uw reactie richting eurocommissaris Timmers? 

3) Hoe gaat u voorkomen dat de klimaatplannen de kloof tussen arm en rijk niet vergroot, zeker nu de rekening bij burgers wordt gelegd? Graag een toelichting

4) Hoe gaat u voorkomen dat de middenklasse, de kurk waar de Nederlandse samenleving op drijft, niet buitenspel wordt gezet door hogere kosten? Graag een toelichting 

5) Wat gaat u doen met de kritiek van deskundigen die stellen dat de rekening van de plannen van de eurocommissaris bij de burger komt te liggen? Graag een toelichting

6) Deelt u de mening dat het onwenselijk is om de burger op kosten te jagen? Zo ja, hoe gaat u ervoor zorgen dat o.a tanken, vliegen en wonen niet duurder wordt door dwingelandij vanuit Brussel? 

7) Deelt u de mening dat het onbegrijpelijk is dat er in de klimaatplannen met geen woord gerept wordt over schone kernenergie? Zo ja, wat gaat u doen om deze energiebron wél te realiseren? 

8) Deelt u de mening dat het net zo onbegrijpelijk is dat vervuilende biomassa juist wel in de plannen te staat? Zo ja, wat gaat u doen tegen deze vervuilende biomassa? 

9) Heeft u de bereidheid om de losgeslagen klimaatpaus uit Brussel aan banden te leggen en zijn plannenmakerij te prullemanderen? Graag een toelichting 

(1) https://www.telegraaf.nl/nieuws/1962974034/burger-krijgt-peperdure-klimaatrekening-gepresenteerd

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.