Kamerlid Van Haga eist excuses van minister na verwijzing naar extreemrechts

“Dat onlangs een man mijn woning met geweld is binnengekomen komt door dit smerige geframe; een minister onwaardig”

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) reageert furieus op de uitlatingen van minister Yesilgöz (Veiligheid & Justitie) tijdens de jaarlijkse HJ Schoo-lezing van weekblad EW (voorheen Elsevier) in de Rode Hoed in Amsterdam. De minister noemde het onverstandig te denken dat ‘ondermijnende uitlatingen’ wel weer wegwaaien en daarom geen aandacht zouden moeten krijgen. ‘Het gaat helemaal niet weg en de onwelriekende reuzel sijpelt zelfs de Tweede Kamer binnen.’ (1)
“Zij keerde zich expliciet tegen mij en mijn partij BVNL met een smerige verwijzing naar extreemrechts,” aldus Van Haga die wijst op de het feit dat de minister heeft gesteld ‘dat het hondenfluitje inmiddels is ingeruild voor een heel blaasorkest.’ Met een ‘hondenfluitje’ wordt een signaal bedoeld richting extreemrechtse kiezers. “Ik eis excuses van de minister en als die niet komen, zeggen we het vertrouwen in haar op. BVNL is een fatsoenlijke partij, die juist wél wil uitvoeren wat de VVD al jaren heeft beloofd. De door de VVD veroorzaakte asielcrisis willen wij onder andere oplossen met een asielstop, grenscontroles en het opzeggen van het VN-Vluchtelingenverdrag. Allemaal punten die de partij van Yesilgöz jarenlang in diverse verkiezingsprogramma’s had staan , maar na het met valse beloftes binnenharken van de zetels keer op keer bij grofvuil zijn gezet.”

Van Haga wijst ook op het feit dat vorige maand een man zijn huis met geweld is binnengedrongen, toen hij in Den Haag bij het stikstofdebat was. (2)
“Dit voorval was geweldig intimiderend en incidenten als deze worden aangewakkerd door uitspraken zoals de minister vanavond heeft gedaan. Ik gooi hart en ziel in mijn werk, verwijzingen naar extreemrechts raken mij recht in het hart en dragen bij aan verdere polarisatie. Overigens is de bedreigende indringer onmiddellijk weer vrijgelaten en heeft de Minister van Justitie en Veiligheid er verder niets mee gedaan. Je kunt je afvragen of onze democratie en onze rechtsstaat gediend is met zo’n polariserende minister.”

(1) https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/minister-yesilgoz-hekelt-wokisme-er-bestaat-geen-recht-om-niet-gekwetst-te-worden~bc6cd16fb/

(2) https://nos.nl/artikel/2433971-man-dringt-woning-kamerlid-van-haga-binnen-geweldig-intimiderend

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.