Harry Wijnschenk BVNL-lijsttrekker Provinciale Statenverkiezingen Flevoland

Het oud-LPF-Kamerlid Harry Wijnschenk wordt bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023 lijsttrekker van BVNL in Flevoland.

Bewoners en lokale politiek buitenspel gezet
“Er gebeuren in onze mooie provincie zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Kijk bijvoorbeeld naar de drang en dwang waarmee een tweede aanmeldcentrum voor asielzoekers in Bant wordt gerealiseerd. Zowel bewoners als de lokale politiek zijn compleet buitenspel gezet,” aldus Wijnschenk, die daarbij ook wijst op de Kamervragen die Van Haga eerder deze zomer stelde over de rol van de Commissaris van de Koning. “Met overigens een schandalige beantwoording van de minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken) die het kennelijk geen probleem vindt dat de lokale politiek en burgers buitenspel gezet worden.”

Wijnschenk mag gezien worden als een ervaren politicus die in de roerige periode na de moord op Pim Fortuyn als fractievoorzitter leiding gaf aan de 26-zetels tellende LPF-fractie in de Tweede Kamer.

Fortuynisme nieuw leven inblazen
“Het Fortuynisme verdient het om nieuw leven ingeblazen te worden. Dat is meteen ook waar BVNL voor staat,” aldus Wijnschenk, die zich keert tegen de talrijke windmolens die tegen de wil van de bewoners in de provincie Flevoland zijn geplaatst. “Het verkiezingsprogramma gaat de komende periode met de overige kandidaten worden uitgewerkt. BVNL zoekt daarbij nog kandidaten”, aldus Wijnschenk die ook de discussie over het openen van vliegveld Lelystad op de agenda wil krijgen. “Deze luchthaven kan met goede afspraken tegen geluidsoverlast een enorme aanjager voor de werkgelegenheid zijn. Daarnaast zijn er ook gewoon praktische zaken op te lossen zoals een ontbrekende aansluiting op de A6 bij Lelystad. Kortom, met deze stap wil BVNL de prachtige provincie Flevoland de kans geven zich verder te ontwikkelen, zonder de ballast van het ‘oude land’. Flevoland wil zich verre houden van de zwaar overdreven stikstof discussie, dus handen af van de Flevolandse boeren en vissers!”

Wybren van Haga reageert enthousiast op de kandidaatstelling van Wijnschenk. “Harry heeft zijn sporen verdiend in de politiek en weet als inwoner van Almere de weg in Flevoland. We gaan ervan uit dat we met zijn aanstelling als lijsttrekker nog meer toppers van kandidaten zullen vinden.”

Van Haga zal op vrijdag 21 oktober vanaf 17.00 uur samen met Wijnschenk spreken bij de eerste, maar zeker niet laatste, BVNL-bijeenkomst in Grand Café Le Baron te Almere. Aanmelden via kan via EventBrite.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.