BVNL bestormt met 2 zetels gemeenteraad van Voorne

Lijsttrekker Melissa de Rijke: “Dit schept een grote verantwoordelijkheid.”

BVNL is als nieuwkomer met twee zetels in de raad van de fusiegemeente Voorne binnengekomen. Mogelijk wacht vrijdag bij de definitieve uitslag in de vorm van een restzetel nog een derde stoel.

Behoud eigen identiteit
“Wij willen onze kiezers bedanken. Deze uitslag schept een grote verantwoordelijkheid,” aldus BVNL-lijsttrekker Melissa de Rijke in een eerste reactie. “We kunnen nu werk maken van het behoud van de eigen identiteit van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.”

BVNL keert zich mordicus tegen de komst van twee torenhoge windturbines bij Brielle en Zwartewaal. Ook wil de partij af van het ridicule plan van de aanleg van een groot zonnepark en het doortrekken van de metrolijn naar Hellevoetsluis. 

De Rijke: “We gaan aan de slag om zoveel mogelijk punten uit ons verkiezingsprogramma in de raad te realiseren.” BVNL wil ervoor zorgen dat inwoners uit de eigen gemeente voorrang krijgen bij het kopen van een woning en het huren van een huis. “Ophouden met voorrangsverklaringen voor statushouders en het huisvesten van asielzoekers.”¬†

Van Haga meer dan tevreden 
Vanuit Den Haag reageert BVNL-voorman Wybren van Haga meer dan tevreden op het resultaat.¬†“BVNL staat op de kaart. Een fantastische opmaat voor ons richting de Provinciale Statenverkiezingen van maart, waar wij in alle provincies meedoen.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.