Algemene Ledenvergadering BVNL stelt Eerste Kamerlijst en lijsttrekkers Provinciale Staten vast 

Op zaterdag 10 december heeft BVNL tijdens haar eerste Algemene Ledenvergadering de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer en de lijsttrekkers voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgesteld.

Provinciale Statenverkiezingen cruciaal
“Deze Provinciale Statenverkiezingen worden cruciaal om het wanbeleid van het kabinet Rutte/Kaag te doen stoppen. Geen windmolen- en zonneparken. Weg met stikstofbeperkingen die de bouw van broodnodige woningen in de weg staan en hardwerkende boeren van hun land verjagen”, aldus Wybren van Haga, die zich bij de Provinciale Statenverkiezingen ook hard wil maken voor een lagere energierekening, het schrappen van dwang en drang bij het opvangen van asielzoekers en het scheppen van een beter ondernemersklimaat met meer banen.

Oud-gedeputeerde Eric de Bie wordt de BVNL-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, die na de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart 2023 door de nieuwe Statenleden wordt gekozen. De Bie is sinds de oprichting vol overtuiging betrokken bij BVNL.

“Of het nu gaat om het onteigenen, of verplicht uitkopen van hardwerkende boeren met een stikstofbeleid dat wetenschappelijk uitermate zwak is onderbouwd. De dwang en drang bij het opvangen van asielzoekers. Of het doorduwen van een Pensioenwet, waarbij we te maken krijgen met een heuse pechgeneratie, die kan fluiten naar het met hard werken opgebouwde pensioen. Wij moeten er alles aan doen om in de Eerste Kamer het desastreuze beleid van het huidige kabinet tegen te houden”, aldus De Bie, die eerder al bekend maakte dat hij als lijsttrekker ook de kar trekt van de provinciale lijst voor Noord-Brabant.

Oud-senator Ben Swagerman komt als nummer twee op de BVNL-lijst voor de Eerste Kamer. Oud-Kamerlid Harry Wijnschenk staat op de derde plaats. Wijnschenk is daarnaast lijsttrekker voor de provinciale BVNL-lijst in Flevoland.

Afbraakbeleid Rutte/Kaag stoppen
Van Haga is blij met zijn top 3 voor de Eerste Kamer. “Zowel Eric, Ben, als Harry hebben ruime politieke ervaring. Geweldig dat zij zich nu hard gaan maken om namens BVNL het afbraakbeleid van het kabinet Rutte/Kaag tegen te houden. 15 maart is dé kans om de tandem Rutte/Kaag te stoppen. Dat is nu meer nodig dan ooit tevoren.”

Lijsttrekkers Provinciale Staten:

● Provincie Noord Holland: dhr Ennio Senese 

● Provincie Zuid Holland: Kieskring Den Haag: dhr Dick Kooij, Kieskring Leiden: dhr Marcus Rolloos,
Kieskring Rotterdam/Dordrecht: dhr Peter van der Velden 

● Provincie Flevoland: dhr Harry Wijnschenk

● Provincie Utrecht: dhr René Dercksen

● Provincie Brabant: dhr Eric de Bie

● Provincie Zeeland: dhr Robert Brunke

● Provincie Groningen: dhr Robert Pestman

● Provincie Friesland: dhr Johan Talsma

● Provincie Drenthe: dhr Arjen Schuiling

● Provincie Overijssel: dhr Roy van Aalst

● Provincie Gelderland: dhr Arjan de Kok

● Provincie Limburg: mevr. Imke Emons

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.