WHO probeert stilzwijgend International Health Regulations te wijzigen – BVNL tekent bezwaar aan

Op vrijdag 1 december is de deadline voor het aantekenen van bezwaar tegen door de WHO voorgestelde amendementen op de zogeheten International Health Regulations (IHR). Deze wijzigingen maken inbreuk op de soevereiniteit en autonomie van Nederland als het gaat om de aanpak van gezondheidscrises en ons gezondheidsbeleid in het algemeen. Als het aan de WHO ligt, worden deze amendementen stilzwijgend doorgevoerd. Maar wat BVNL betreft niet.

Stille machtsgreep
De World Health Organization (WHO) is bezig aan een stille machtsgreep. Met de coronacrisis als aftrap beweegt deze ongekozen club van gezondheidsglobalisten ons richting een totalitair regime, dat niets met volksgezondheid, maar alles met macht, geld en belangen te maken heeft. Enige tijd geleden ondertekenden dertig Tweede Kamerleden een verzoek aan de Minister van Buitenlandse Zaken om een Nederlands voorbehoud te maken op de geplande amendering van de International Health Regulations van de WHO, totdat er een parlementaire behandeling over deze wijziging had plaatsgevonden. BVNL stelde al eerder Kamervragen over deze amendementen. De beloofde brief van het kabinet aan de WHO nav het verzoek van verschillende Tweede Kamerleden om een voorbehoud en een parlementaire behandeling, heeft niemand ooit gezien.

BVNL diende daarom deze week, voor de deadline van 1 december 2023, middels een aangetekende verklaring aan de WHO, bezwaar aan tegen de amendering. Gisteren, op 29 november 2023, liet Minister Kuipers van VWS in de beantwoording op Kamervragen van het lid Pouw-Verweij plotseling weten dat er ‘op dit moment een nationale goedkeuringsprocedure wordt voorbereid’. BVNL wil weten waar de vermeende brief van de Minister van Buitenlandse Zaken aan de WHO is over het Nederlandse voorbehoud en, als deze brief er daadwerkelijk is, waarom deze is achtergehouden. Daarnaast wijst BVNL erop dat vanuit het Europees Parlement ook een bezwaar is aangetekend.

Thuis opgesloten met drie mondkapjes op
Wybren van Haga: “De tentakels van de WHO grijpen sluipenderwijs steeds verder om zich heen. Zo meteen zitten we met een pandemieverdrag vol idiote, schadelijke maatregelen en bevoegdheden, dat de autonomie van ons land en ons gezondheidsbeleid totaal ondergraaft. De WHO roept een gezondheidsramp uit en voor we het weten worden we allemaal weer opgesloten in onze huizen met drie mondkapjes op. Of krijgen we klimaatlockdowns onder het mom van de volksgezondheid. Terwijl de wereld wordt afgeleid met allerhande wanbeleid en grote en kleine crises, wordt onze soevereiniteit geraffineerd door de achterdeur weggeloodst. Als we niet heel alert zijn, worden we op een dag wakker in een land waarin wij niets meer over onszelf te zeggen hebben. Het belang van Nederland wordt niet gediend door naar de pijpen te dansen van een stel megalomane bureaucraten die geen feiten van fictie kunnen onderscheiden. BVNL zei het al eerder: Nederland moet uit de WHO stappen.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.