Europese bemoeienis zorgt voor marktverstoring en machtsmisbruik

Deze week komen de Europese regeringsleiders bijeen in de Europese Raad van de Europese Unie. BVNL wil dat premier Rutte zich daar uitspreekt tegen de steeds verder om zich heen grijpende macht van de EU.

Marktverstoring
De Europese Unie is de laatste tijd met maatregelen gekomen die een enorme marktverstoring tot gevolg hebben. Prijsplafonds, het afromen van winsten van bedrijven en de verplichte bezuiniging op elektriciteitsverbruik, de lange Europese arm reikt steeds verder. Maar het is wat BVNL betreft helemaal niet aan de EU om dit te doen. Wij gaan over onze eigen belastingen. Het gemak waarmee de EU alsmaar meer macht naar zich toetrekt is alarmerend.

BVNL verzoekt de premier met klem om een garantie om niet akkoord te gaan met een prijsplafond voor gas. Wie gaat er aan ons tenslotte nog gas of LNG leveren, als er elders veel meer aan verdiend kan worden? Ook willen wij dat de premier ophoudt met oorlogje spelen in Oekraïne. In plaats van in te zetten op diplomatie en vrede, stuurt dit kabinet aan de lopende band wapens naar Oekraïne, met als gevolg dat de Nederlandse defensie nog verder wordt uitgehold.

Eurofiele houding
De miljarden die wegvloeien naar de EU, moeten besteed worden aan de eigen bevolking, die door de historische inflatie van 17 procent aan de bedelstaf gaat en een donkere, koude winter tegemoet ziet. De eurofiele houding van het kabinet is allesbehalve in het belang van Nederland. Het is tijd om eindelijk eens nee te zeggen tegen de EU.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.