BVNL veroordeelt totalitaire acties Trudeau in Canada

Terwijl het kabinet om het hardst schreeuwt over de dictatoriale neigingen van Poetin richting de Oekraïne, is het oorverdovend stil omtrent de Canadese premier Trudeau, die hard bezig is van zijn land een totalitaire staat te maken. BVNL veroordeelt zowel Trudeaus acties, als de radiostilte van de Nederlandse leiders.

Totalitaire staatsgreep
Je zou zeggen dat het niemand kan ontgaan als er in een geciviliseerd, Westers land een dictatoriaal regime wordt uitgerold. Maar terwijl alle ogen gericht zijn op Rusland en de Oekraïne, vindt aan de overkant van de oceaan een keiharde totalitaire staatsgreep plaats. Premier Justin Trudeau van Canada onderwerpt zijn volk middels een volstrekt onterechte noodwet aan bizarre maatregelen, waar de honden geen brood van lusten. Zogenaamd om het vrijheidskonvooi van de truckers, die protesteren tegen de vaccinatieverplichting en de andere buitenproportionele coronamaatregelen in Canada, neer te slaan. De protesten zorgen, aldus Trudeau, namelijk voor gevaarlijke situaties en ontwrichting van het land. In werkelijkheid gebruikt de Canadese premier de noodwet puur en alleen om zijn eigen macht te vergroten en de burgers vleugellam te slaan.

Huisdieren euthaniseren
De nooit eerder gebruikte noodwet is door Trudeau ingezet voor de legitimatie van absurd ingrijpen, op een manier waar menig dictator zijn vingers bij af zou likken. Deze wet geeft Trudeau o.a. mandaat om bankrekeningen van protestanten en sympathisanten te bevriezen, huisdieren te euthaniseren en protesten met bruut geweld neer te slaan. Na weken van standhouden onder barre omstandigheden, heeft de Canadese politie het vrijheidskonvooi inmiddels opgebroken en de hoofdstad schoongeveegd. Desondanks heeft Trudeau te kennen gegeven de noodwet niet op te heffen, naar eigen zeggen omdat er nog steeds sprake is van ‘voortdurende dreiging’. BVNL is verbijsterd over deze dystopische gang van zaken en veroordeelt de acties van premier Trudeau en zijn regering.

Compleet bizar
“Het is compleet bizar wat er in Canada gebeurt”, aldus Wybren van Haga. “Desondanks houdt het Nederlandse kabinet zich muisstil. Mark Rutte en consorten zijn er als de kippen bij om Rusland ervan langs te geven en hebben hun mond vol van Poetins wandaden. We horen al weken niets anders. Maar Trudeau kan blijkbaar zonder problemen de dictator uithangen. We noemen Canada een democratie en Rusland een dictatuur. Maar wat is het verschil eigenlijk nog? En kunnen we dan dus concluderen dat burgers mishandelen en terroriseren wel mag als het gebeurt in landen die naar ónze maatstaven een democratie zijn? BVNL doet niet aan dit soort hypocrisie. Misdaden tegen de menselijkheid zijn misdaden tegen de menselijkheid. Ook als deze gepleegd worden door een zogenaamd beschaafde ‘democraat’ als Trudeau. Er wordt hier op schandelijke wijze met twee maten gemeten en aan vieze vriendjespolitiek gedaan. Maar BVNL doet hier niet aan mee.”

BVNL blijft de ontwikkelingen in Canada op de voet volgen en roept alle politieke partijen ook op niet weg te kijken. Want ja, er ontwikkelt zich misschien een oorlog in onze Oostelijke achtertuin. Maar wat er in het Westen gebeurt, is net zo verwerpelijk en gevaarlijk.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.