BVNL bij begroting Buitenlandse Zaken: stop de Brusselse bureaucratie en win soevereiniteit terug

In het debat over de begroting van Buitenlandse Zaken hekelt BVNL de steeds verder reikende, lange arm van Brussel, die Nederland haar soevereiniteit afneemt en steeds meer regels oplegt. De EU heeft ons land in een bureaucratische coma gebracht.

Almachtige superstaat
Ruim 11,5 miljard euro zal er volgend jaar worden overgemaakt naar Brussel. Elk jaar groeit de Nederlandse afdracht aan de EU en per hoofd van de bevolking zijn wij de grootste nettobetaler. Maar wordt de Nederlandse bevolking gediend door al dat geld? Wat BVNL betreft niet. Het enige dat de Nederlander ervoor terugkrijgt is verstikkende Europese regelgeving, die ons land volledig platlegt. De EU groeit uit tot een almachtige superstaat, aan wie wij ons dienen te onderwerpen. Het MKB raakt verstikt door de allesomvattende regeldruk en deze zal de komende tijd alleen maar toenemen, o.a. door de Green Deal en de Digital Services Act, die ons verplichten onrealistische klimaatdoelen te halen en een Europese identiteit aan te nemen, met lak aan onze privacy. BVNL wil deze ongebreidelde Europese bemoeienis stoppen. Wij moeten onze soevereiniteit terugwinnen.

Minister Hoekstra moet de daad bij zijn recente woorden dat de huidige instroom van migranten ‘niet vol te houden’ is voegen en bij de EU pleiten voor maatregelen die de migratie een halt toeroepen en onze grenzen bewaken. Tenslotte ‘overkomt’ ons deze explosieve bevolkingsgroei niet, maar heeft het kabinet dit zelf actief in de hand gewerkt.

Ook wil BVNL dat de minister de sancties tegen Rusland nu eindelijk eens tegen het licht gaat houden en de enige conclusie mogelijk trekt: dat wij niet Rusland, maar onszelf hiermee in de voet geschoten hebben.

Nederland moet stoppen met het braafste jongetje van de klas te willen zijn en zichzelf daarmee opzij te zetten. Het is tijd om de regie terug te pakken. In het belang van Nederland.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.