Wybren van Haga tikt staatssecretaris Vijlbrief op de vingers voor verbergen subsidiefaal Groningen

Staatssecretaris Hans Vijlbrief (D66) heeft de Tweede Kamer niet ingelicht over de problemen met de subsidie voor Groningse aardbevingsslachtoffers, omdat hij het naar eigen zeggen niet netjes vond om dat tijdens het Meireces te doen. Eind april werd bekend dat Vijlbrief zijn zelf gestelde deadline van 1 mei niet zou halen. Maar dat moesten de gedupeerden (en de Tweede Kamer) uit de media vernemen.

Smoesjes
“Totaal mesjoche dat de staatssecretaris het reces als smoes gebruikt om zijn slordige optreden richting Groningers, die recht hebben op woningverbeteringssubsidie als gevolg van aardbevingsschade, te maskeren. Ik ga de staatssecretaris dringend verzoeken nooit meer met zulke smoesjes op de proppen te komen,” aldus Van Haga, die erop wijst dat het kabinet in het Meireces 167 brieven aan de Nationale Vergaderzaal verstuurde en 367 Kamervragen heeft beantwoord, of uitstel voor beantwoording heeft gemeld.

Van Haga is ook niet tevreden over de snelheid van afhandeling van de woningverbeteringssubsidie. “BVNL heeft de staatssecretaris verzocht omdat vóór het Zomerreces te doen, maar de staatssecretaris stelt de regeling pas vanaf 6 juli 2022 gefaseerd open. Dat gefaseerd afhandelen moet worden ingezet in direct handelen.” BVNL blijft erbij dat de aardbevingsslachtoffers voor het zomerreces hun woningverbeteringssubsidie moeten krijgen.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.