Wybren van Haga levert ondersteunings-verklaringen deelname verkiezingen Europees Parlement in

Nadat de leden van BVNL eerder tijdens een ALV besloten dat de partij van Wybren van Haga op 6 juni aanstaande meedoet met de verkiezingen voor het Europees Parlement, heeft partijleider Van Haga vandaag met succes, de benodigde ondersteuningsverklaringen ingeleverd bij de Kiesraad in Den Haag. Van Haga zelf wordt lijsttrekker.

“Fijn dat de ondersteuningsverklaringen binnen zijn. We gaan ons nu richten op de campagne. Wij willen in het Europees Parlement een echt economisch-rechts geluid laten horen. We gaan voor minder Brussel, meer Nederland. De EU moet weer terug naar hoe het ooit bedoeld was: een constructief economisch samenwerkingsverband van soevereine landen, in plaats van de doorgeschoten wet- en regelgevingsmachine die het nu is. Onze ondernemers en ons vestigingsklimaat hebben zwaar te lijden onder het juk van de Brusselse bureaucratie. Dat is schadelijk voor onze economie en onze collectieve welvaart. BVNL vindt samenwerking in Europees verband belangrijk, maar dat moet niet ten koste gaan van onszelf. We willen geen transferunie waarbij Nederland opdraait voor slecht financieel beleid van andere landen. De ECB moet weer terug naar haar kerntaak: het beperken van inflatie, de stabiliteit van de eurozone en de bestaanszekerheid van burger waarborgen. We willen een opt-in en opt-out regeling voor Europese plannen, versterking van de Europese grenzen om de asielinstroom in te dammen en zorgvuldiger omgaan met arbeidsmigratie.”

Van Haga wil zich ook verzetten tegen het pandemieverdrag en werk maken van eigen productie van medicijnen en medische middelen. Ook het klimaatbeleid moet op de schop. “Geen ideologische fondsen meer waar handenvol van ons belastinggeld in verdwijnen, maar waar de burger uiteindelijk niets voor koopt. Ook wij willen een duurzaam, toekomstbestendig klimaat, maar wel met technisch verantwoorde oplossingen die werken. Ons eigen leger moeten we versterken, maar we moeten stoppen met ons te mengen in geopolitieke zaken en conflicten waar we niets mee van doen hebben en die bovendien onze nationale veiligheid en welvaart in gevaar brengen. Nederlanders moeten weer inspraak krijgen en de macht van ongekozen organen, zoals de WHO en het WEF, moet worden ingeperkt. Europese samenwerking ja, Europese superstaat nee.” 

Niet strategisch, maar effectief
Lijsttrekker Van Haga zal binnenkort het BVNL-verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst openbaar maken. “Als mensen dit keer niet strategisch, maar effectief stemmen, moet een zetel mogelijk zijn voor een EU-kritische partij als BVNL”, aldus de voorman van Belang van Nederland.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.