Wybren van Haga kandidaat-lijsttrekker Belang van Nederland bij Tweede Kamerverkiezingen

Tweede Kamerlid Wybren van Haga heeft zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van zijn partij Belang van Nederland, voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023.

“BVNL wil bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november aanstaande zoveel mogelijk zetels halen. Met die zetels willen we een asielstopcoalitie aan een meerderheid helpen”, aldus Van Haga, die nu fractievoorzitter is van een driekoppig gezelschap in het parlement. “Wij zetten, in het belang van Nederland, vol in op het realiseren van een asielstopcoalitie, waarbij we met voldoende zetels de VVD dwingen om te stoppen met het uitsluiten van partijen die op het gebied van immigratie hetzelfde willen. Daarmee komen we tegemoet aan wat een grote meerderheid van Nederland vindt en wil. EenVandaag peilde dat 85% van alle kiezers wil dat de asielinstroom beperkt wordt. Zo eensgezind hebben we ons land jarenlang niet gezien.”

Blokkeren Parlementaire Enquête coronacrisis breekpunt 
Voor BVNL is het blijven blokkeren van een Parlementaire Enquête over de coronacrisis een breekpunt voor iedere samenwerking. Van Haga noemt het verbijsterend dat het merendeel van de Tweede Kamer zich op deze manier kwijt van haar verantwoordelijkheid. “Het is duidelijk waar het hier om gaat: na drie jaar van catastrofale fouten maken, liegen en bedriegen, frauderen, vriendjespolitiek en netwerkcorruptie, waardoor Nederland volledig de vernieling in werd geholpen, gaat de deksel op de doofpot. Die moet hermetisch gesloten blijven en verdwijnen in de krochten van de Tweede Kamer, samen met alle andere schandalen. Maar er moet volledige openheid van zaken gegeven worden over het coronabeleid, dat ons drie jaar lang gegijzeld hield.” Van Haga wil bij voldoende zetels ook de Pandemiewet ontmantelen.

Andere speerpunten 
Verder zet BVNL zich o.a. in voor een betaalbare energierekening, een bindend referendum, het schrappen van klimaat- en stikstofwaanzin, het oplossen van de woningnood, goede ouderenzorg en het afschaffen van de erf- en schenkbelasting. 

Andere kandidaten 
De komende maand worden de andere kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen bekendgemaakt Tijdens de ALV van één van de snelst groeiende ledenpartijen van Nederland stemmen de leden over de lijst.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.