Wybren van Haga bij Ongehoord Nieuws: “Oerang Oetang gedrag brengt Nederland in gevaar.”

Vandaag was Wybren van Haga te gast bij Ongehoord Nieuws. Deze uitzending ging het o.a. over de stijgende energieprijzen, de oorlog in Oekraïne en de Europese identiteit. Van Haga wees opnieuw op de verkeerde koers van het kabinet, die Nederland in groot gevaar brengt.

De dupe van eigen bombastische reactie
De Nederlandse burger ziet zich geconfronteerd met de gevolgen van tien jaar beleid van een kabinet dat per se het hele land van het aardgas af wilde hebben, maar er vervolgens niet aan gedacht heeft daarvoor dan ook vervanging te regelen. Nu zijn we tegen wil en dank betrokken geraakt bij een oorlog die niet de onze is en worden we de dupe van onze eigen bombastische, misplaatste reactie daarop. “Ook BVNL veroordeelt de Russische inval scherp. Het is verschrikkelijk wat er gebeurt’, aldus Van Haga. “Maar met Oerang Oetang gedrag bereiken we helemaal niets. Sterker nog, de gevolgen ervan treffen alleen de burger.” De sancties die door de EU aan Rusland worden opgelegd zorgen voor een ongekende stijging in de energieprijzen en zijn een gevaar voor onze voedselzekerheid. We lopen het risico dat de Russische gaskraan straks helemaal wordt dichtgedraaid en dan hebben we niks meer. Geen warme huizen en geen eten. Althans, als we op onze lauweren blijven rusten, zoals het kabinet doet.

Grootste gasbel van Europa
In deze uitzending pleitte Wybren van Haga opnieuw voor het inzetten van de oplossingen voor de energietransitie die Nederland tot zijn beschikking heeft. Er zijn namelijk gewoon oplossingen. “Het aanbod van onze stabiele energievoorziening hebben we eigenhandig gedecimeerd door het Groninger gasveld te sluiten. Terwijl we op de grootste gasbel van Europa zitten. De gaskraan kan veilig en verantwoord weer open. Daar hebben we dan ook een petitie voor gestart. Daarnaast hebben we hypermoderne kolencentrales gesloten. Het is stupide wat we hebben gedaan.”

Ook werd er gesproken over de Europese, digitale identiteit, de zogenaamde e-ID. De coronapas was slechts het begin van de Europese, digitale dictatuur. Het werd de testcase voor het e-ID en nu is het tijd om iedereen gevangen te nemen in de Europese surveillancestaat, waar de overheid altijd over je schouder meekijkt. BVNL verzet zich hier hevig tegen. Wij zijn geen Europeanen, wij zijn Nederlanders. En dat moeten we blijven.

Bekijk hier de hele uitzending van Ongehoord Nieuws.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.