Wel ongebreidelde bevolkingsgroei, geen infrastructuur. BVNL stelt Kamervragen over aanhoudende fileproblematiek

Het gaat nog jaren duren voor de file-hotspots op de A4 worden aangepakt. Tegelijkertijd zet het kabinet vol in op bevolkingsgroei, waardoor de fileproblematiek alleen maar erger wordt. Alleen in het eerste half jaar van 2022 is de bevolking met 200.000 gegroeid. “Het geeft geen pas om de daarmee samenhangende files niet op te lossen door de verbreding van de A4 tussen Leidschendam en Leimuiden uit te stellen, omdat er te weinig rekenmeesters zijn om de stikstofberekeningen uit te voeren”, aldus Wybren van Haga.

Het ‘stikstofprobleem’ is een door de overheid gecreëerde hoax om boeren van hun land te verjagen. Van Haga: “Dat land heeft de overheid nodig om huizen te bouwen voor het faciliteren van de aanhoudende immigratie. Ondertussen hebben gebruikers van de A4 dagelijks last van het uitstellen van de broodnodige infrastructurele investeringen door het kabinet. Forensen staan bumper aan bumper muurvast. Bovendien kost deze fileproblematiek het bedrijfsleven veel geld.

Het is vooral de bloemen- en plantensector die geraakt wordt door de files. De veilingen van Naaldwijk en Aalsmeer, banenmotoren  pur sang, worden daarbij hard geraakt. BVNL eist van het kabinet dat zowel de verbreding, als het aanpakken van de overige file-hotspots op de A4 alsnog doorgang vinden. 

Raadsvragen 
Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos wil dat het stadsbestuur er bij het kabinet op aandringt dat de files op de A4 door de langverwachte verbredingen worden opgelost. “De A4 is een belangrijke snelweg van- en naar Den Haag. De bereikbaarheid van onze stad mag niet verder onder druk komen te staan doordat geplande investeringen steeds maar worden uitgesteld.”

Vragen van BVNL aan de minister van Infrastructuur, inzake de aanpak van de fileknelpunten A4:

1) Bent u bekend met de berichtgeving dat de aanpak van de fileknelpunten A4 op de lange baan zijn geschoven

2) Deelt u de mening dat u boter bij de vis moet leveren bij het faciliteren van de ongebreidelde immigratie ten gevolge van uw beleid en dat u congestie op de steeds drukker wordende wegen moet bestrijden?  Zo ja, deelt u de mening dat het daarom geen pas geeft om de met bevolkingsgroei samenhangende files niet op te lossen door de verbreding van de A4 tussen Leidschendam en Leimuiden uit te stellen omdat er te weinig rekenmeesters zijn om de stikstofberekeningen uit te voeren? Graag een gedetailleerd antwoord. 

3) Deelt u de mening dat gebruikers van de A4 dagelijks last hebben van het uitstellen van de broodnodige infrastructurele investeringen door het kabinet, waarbij forensen bumper aan bumper muurvast staan en het in de file staan ook het bedrijfsleven veel geld kost? Zo ja, heeft u de bereidheid om de verbreding alsmede het aanpakken van de overige file-hotspots op de A4 alsnog doorgang te laten vinden? Graag een gedetailleerd antwoord. 

4) Heeft u bij een negatief antwoord op vraag de bereidheid om de door uw beleid getroffen bloemen- en plantensector, met veilingen in het Westland en Aalsmeer, te compenseren?

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.