Weer auto te water bij knooppunt Empel. BVNL stelt nieuwe Kamervragen

Een auto is vrijdagavond rond 18.50 uur het water in gereden in de bocht van de A59 naar de A2, bij knooppunt Empel. De bestuurder klauterde zelf uit de auto. De verbindingsweg naar de A2 richting Eindhoven werd tijdelijk afgesloten. Het ongeluk gebeurde in dezelfde bocht waar in oktober vorig jaar de 26-jarige Sanne samen met de door haar begeleide Hebe (10 jaar) van de weg raakten, in het water terechtkwamen en overleden.

Vangrail redt levens
“Het is vreselijk triest dat er eerst ongelukken moeten gebeuren, voordat er eindelijk ingegrepen wordt”, aldus Wybren van Haga, die onlangs tevergeefs een motie indiende met het verzoek een vangrail op deze plek te plaatsen. Het ontbreken van een vangrail kan bij ongelukken fatale gevolgen hebben. 

“Na opnieuw een ongeluk op deze plek hoopt BVNL dat de minister van Infrastructuur nu wél alles op alles wil zetten om zoveel mogelijk levens te redden. Zeker ook omdat de minister in beantwoording op onze eerdere schriftelijke vragen toegaf dat er met de kennis van nu wel een vangrail zou komen, als de weg opnieuw zou worden aangelegd”. Van Haga spoort mensen aan om de petitie die oproept tot  realisatie van de vangrail te ondertekenen. 

Vragen van BVNL aan de minister van Infrastructuur, inzake een nieuw ongeluk in de bocht van de A59 naar de A2 bij knooppunt Empel:

1) Bent u op de hoogte van het feit dat er vrijdagavond rond 18.50 uur opnieuw een auto te water geraakt is in de bocht van de A59 naar de A2 bij knooppunt Empel, de plek waar eerder Sanne en Hebe verongelukten?

2) Deelt u de mening dat het triest te noemen is dat er eerst nieuwe ongelukken moeten gebeuren, voordat er eindelijk ingegrepen wordt, zeker omdat u op onze eerdere schriftelijke vragen toegaf dat er met de kennis van nu wel een vangrail zou komen als de weg opnieuw zou worden aangelegd? Graag een gedetailleerd antwoord. 

3) Heeft u na het ongeluk van jongstleden vrijdag wél de bereidheid om eindelijk een vangrail op de plek des onheils te plaatsen? Graag een gedetailleerd antwoord. 

4) Bent u op de hoogte van het feit dat de petitie die oproept tot het plaatsen van een vangrail al bijna 400 keer is ondertekend?

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.