Vertrekkend Kamerlid Wybren van Haga start buitenparlementaire fractie met zijn BVNL

Van Haga: “Vanaf nu heeft Nederland 151 volksvertegenwoordigers!”

Op 5 december nemen de BVNL-Kamerleden Wybren van Haga en Hans Smolders afscheid van de Tweede Kamer. Tijdelijk als het aan Van Haga ligt, want ze gaan door met de partij. In het Belang van Nederland.

Door als denktank
“Ondanks een heel intensieve campagne heeft BVNL geen zetels weten te bemachtigen. Een resultaat dat niemand had verwacht. De fractie niet, het campagneteam niet, de kandidaten niet en ook voor onze 7000 leden was het een flinke teleurstelling”, vertelt Van Haga, die het tegenvallende resultaat wijt aan de vele ondoorzichtige peilingen, het strategisch stemmen van veel kiezers en een ontstane dynamiek gedurende de campagne. “Maar we denken er geen moment aan om de handdoek, en daarmee alles wat we de afgelopen periode hebben opgebouwd en bereikt, in de ring te gooien. We gaan door als actieve denktank en we blijven stevig oppositie voeren. We halen de onderste steen boven in het Coronaschandaal en we zetten de rechtszaak tegen het Ministerie van VWS voor het verkrijgen van de geheime OMT-opnames voort. Bovendien zijn wij de enige echte klassiek-liberale, economisch-rechtse partij van Nederland en blijven we de stem van ondernemend Nederland vertolken. En nu kunnen we helemaal onze eigen koers varen. Zoals het een echte ondernemerspartij ook eigenlijk betaamt.”

Directe democratie
Van Haga wijst er ook op dat BVNL is vertegenwoordigd in tal van gemeenten en in diverse waterschappen. “Dat is veel waard. Als vanzelfsprekend gaan wij dus door met onze strijd voor een vrij, gezond en soeverein Nederland. Voortaan opereren we vanuit onze nieuwe buitenparlementaire fractie in Haarlem. We ondersteunen de lokale fracties in de gemeenten, publiceren persberichten, versturen onze wekelijkse nieuwsbrieven, komen met nieuwe plannen en projecten, acties, burgerinitiatieven en petities. We zijn bezig met een uniek initiatief om onze leden mee te laten stemmen over moties en wetsvoorstellen in de Tweede Kamer. Daarmee gaan we directe democratie echt in de praktijk brengen. We willen onze achterban vasthouden, omarmen en laten groeien en de vereniging bij elkaar en in de startblokken houden, zodat we klaar zijn om toe te slaan op het moment dat er weer verkiezingen worden gehouden. En dat zou zomaar eens heel snel het geval kunnen zijn.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.