Vertrek premier Rutte is de enige juiste beslissing

Tweede Kamerlid Wybren van Haga stelt dat het zojuist aangekondigde besluit van premier Mark Rutte (VVD) om te vertrekken het enige juiste besluit is.

“Het is goed dat premier Rutte zojuist bekend heeft gemaakt dat hij geen lijsttrekker van de VVD meer wordt en dat hij definitief vertrekt, bij het aantreden van een nieuw kabinet. Onder zijn bewind hobbelde Nederland van de ene naar de andere crisis. Een asiel-, woon-, zorg-, stikstof-, corona-, ja, welke crisis hadden we de laatste jaren eigenlijk niet?” aldus Van Haga. 

Asielstop-coalitie
Van Haga zal proberen de VVD richting een asielstop coalitie te bewegen. “Als je wil dat er écht immigratiebeperkende maatregelen komen, moet je ophouden met het uitsluiten van partijen”, vindt Van Haga, die wijst op het blijvend uitsluiten van de PVV door de VVD. “Sophie Hermans zei afgelopen vrijdag in het TV-programma OP1 nog dat de VVD Wilders blijft uitsluiten. Met die houding legt de VVD de weg open voor een herhaling van dezelfde, oude coalitiepartners, waardoor er nooit een asielstop komt. De VVD moet, in het belang van Nederland, ophouden met het uitsluiten van partijen die hetzelfde willen. BVNL mikt bij nieuwe verkiezingen op tenminste 5 zetels en zal zo’n asielstop-coalitie graag aan een meerderheid helpen.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.