Verhoging drinkwaterprijs onaanvaardbaar. Primaire levensbehoefte moet voor iedereen betaalbaar blijven

BVNL vindt het onaanvaardbaar dat de rekening voor drinkwater fors omhoog zal gaan. Als excuses voor die onacceptabele prijsstijging worden de inflatie (10%) en  duurzame investeringen (20 tot 25%) opgevoerd.

“Water is een eerste levensbehoefte. Het is wat BVNL betreft daarom volstrekt onaanvaardbaar dat we de rekening voor drinkwater fiks gaan verhogen”, aldus Wybren van Haga,

“Veel mensen komen al nauwelijks rond. AOW-ers die massaal naar de Voedselbank moeten, peperdure benzineprijzen, hogere huren, onbetaalbare zorg, hogere energierekeningen en nu dus de mensen nóg verder op kosten jagen door de rekening op drinkwater exorbitant te verhogen. Het is tijd dat het kabinet Rutte/Kaag eens voor de eigen inwoners gaat kiezen.” BVNL stelt dat inflatieverhoging door het maken van andere kabinetskeuzes door het Rijk gecompenseerd moet worden. “De investeringen die men wil doen op basis van klimaatgedram moeten we helemaal niet doorberekenen aan klanten. De gewone man zit helemaal niet te wachten om te dokken voor de klimaatdromen van D66.”

Vragen van BVNL aan de minister-president, inzake verhoging drinkwaterprijs:

1) Bent u bekend met het feit dat de rekening voor drinkwater fors duurder gaat worden?

2) Deelt u de mening dat drinkwater een primaire levensbehoefte is? Zo ja deelt u de mening dat 30 tot 35% prijsstijging (10% inflatie, 20 tot 25% investeringen vanwege klimaatgedram) onaanvaardbaar is?

3) Heeft u, zeker gezien het feit dat de bevolking al te kampen heeft met vele zaken die duurder worden, de bereidheid inzet te leveren om een prijsstijging op de primaire levensbehoefte drinkwater te voorkomen? Zo ja, graag een gedetailleerd antwoord hoe u dat gaat bewerkstelligen.

4) Bent u het eens met het streven om voor de voorziening in ons drinkwater volledig soeverein te zijn en dus onafhankelijk van het buitenland?

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.