Kamerlid Wybren van Haga over ‘stikstofbom’ van minister Adema: “Held op sokken en goedkope verkiezingsretoriek!”

BVNL-lijsttrekker Wybren van Haga vindt de zogeheten ‘bom’ die demissionair landbouwminister Piet Adema (CU) onder het eigen stikstofbeleid legt niks meer dan goedkope verkiezingsretoriek, in de hoop op nog wat zetels voor zijn partij.

“Adema en de ChristenUnie hebben bij het stikstofkruisje getekend en zijn daarmee verantwoordelijk voor het uitroken van onze boeren en vissers. Dat hij nu in De Telegraaf spreekt over een ‘totaal doorgeslagen modelwerkelijkheid’, waarvan o.a. garnalenvissers nu de dupe worden, klinkt als na de oorlog het verzet ingaan”, aldus Van Haga, die de landbouwminister, o.a. via Kamervragen en moties, heeft bestookt met smeekbeden om het stikstofbeleid per direct te stoppen teneinde bedrijven van boeren en vissers te redden. “Adema gaf nooit thuis! Dat hij nu zegt dat het huidige beleid in de praktijk niet werkbaar is, is dan ook volstrekt ongeloofwaardig!”

Stikstofbeleid beƫindigen
BVNL wil het stikstofbeleid per direct beĆ«indigen, het Stikstoffonds ontmantelen, stoppen met het onteigenen van boeren en het naar de oudijzerhandel brengen van kotters. “Zonder boeren en vissers geen eten. Het wordt tijd om boeren en vissers juist weer alle ruimte te geven. Dat kan door per direct af te stappen van het stikstofbeleid”, aldus Van Haga, die stelt dat dat ook een zege zou zijn voor het oplossen van de woningnood. “Door beleid rondom de stikstofhoax worden nauwelijks nog huizen gebouwd.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.