Drentse boer Schuiling en Van Haga willen af van het stikstofbeleid
Boer Arjen Schuiling en kandidaat voor de Tweede Kamer, heeft vandaag BVNL-voorman Wybren van Haga rondgeleid op zijn hippisch bedrijf in Tynaarlo. Er werd gesproken over het falende landbouwbeleid, de ambities in de Tweede Kamer voor Drenthe en over de steeds verder oprukkende wolf.
“De wolf richt steeds vaker massaslachtingen aan onder het vee van boeren, die het dankzij het (stikstof)beleid van het kabinet Rutte/Kaag toch al zo moeilijk hebben”, aldus Schuiling, die er op wijst dat door doorgeschoten Europese regelgeving de wolf een beschermde status heeft. “Het is een typisch voorbeeld van falende Europese regelgeving, die voor Nederland alleen maar schade en ellende oplevert. Daarom wil BVNL dat de wolf vogelvrij verklaard wordt zodat inwoners de ruimte krijgen hun vee en kinderen te beschermen. Europa is niet verantwoordelijk voor de veiligheid van onze inwoners, de Nederlandse overheid is dat wél. Wij vragen het nieuwe kabinet haar gezonde verstand te gebruiken en het idiote wolfbeschermende dictaat uit Brussel naast zich neer te leggen.”
Stikstofbeleid van tafel
Schuiling vindt dat BVNL een factor van betekenis moet worden in de Tweede Kamer. “Wij boeren worden door een bestuurlijk gecreëerd stikstofprobleem van ons land gejaagd. De starheid van de beleidsmakers in Den Haag is stuitend. In plaats van ons boeren de helpende hand te bieden, voeren ze rücksichtslos desastreuze plannen uit.” aldus Schuiling stelt dat BVNL de enige partij is die het stikstofbeleid helemaal van tafel wil hebben. “Het is daarom belangrijk dat BVNL een factor van betekenis wordt in de Tweede Kamer.”
Tegen windmolenparken
Naast het omverwerpen van het stikstofbeleid wil BVNL het Drentse landschap beschermen tegen grootschalige windmolen- en zonneparken. Ook wil de partij de werkgelegenheid in de provincie aanjagen en de leefbaarheid van kleine dorpen verbeteren.
Schuiling: “Een ander punt waar mensen zich in Drenthe zorgen over maken, is de leefbaarheid in de kleinere dorpen. De voorzieningen, onder andere binnen het openbaar vervoer, nemen steeds verder af en dat is buitengewoon onwenselijk.”