Subsidie voor gedupeerden aardbevingsgebied blijft uit. BVNL stelt Kamervragen

Wybren van Haga heeft er geen goed woord voor over dat staatssecretaris Vijlbrief en SNN hun belofte om 10.000 euro subsidie voor woningverbetering voor gedupeerden in het aardbevingsgebied in Groningen niet waar maken.

“Van de harde belofte dat er voor 1 mei duidelijkheid zou komen over de 10.000 euro subsidie voor woningverbetering in het aardbevingsgebied  komt helemaal niets terecht. Voor Groningers die begin dit jaar achter het net visten, blijft de onduidelijkheid over de nieuwe subsidieronde voorlopig bestaan. Een gotspe,” aldus Van Haga, die eist dat de duizenden Groningers die recht hebben op een subsidie voor de verduurzaming van hun huis in het aardbevingsgebied deze nog voor het zomerreces ontvangen.

BVNL Statenlid Robert Pestman vindt het een goede zaak dat Provinciale Staten ook drukken op een oplossing. “Hopelijk zijn de Kamervragen van Van Haga een extra aansporing voor de staatssecretaris om eindelijk te gaan leveren.”

Vragen aan de staatssecretaris van Mijnbouw, inzake het niet nakomen van afspraken:

1) Bent u bekend met het bericht ‘Staatssecretaris Vijlbrief en SNN maken belofte niet waar. Gedupeerden bevingsgebied Groningen moeten langer wachten op duidelijkheid over de 10.000 euro-subsidie’?

2) Waarom laat u duizenden Groningers in het bevingsgebied in de kou staan door uw belofte om voor 1 mei te leveren met de 10.000 euro-subsidie voor woningverbetering niet na te komen? Graag een gedetailleerd antwoord.

3) Kunt u garanderen dat de 10.000 euro-subsidie voor het zomerreces wordt uitgekeerd aan de Groningers die daar recht op hebben?

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.