Stijging energieprijzen door energietransitie is onverantwoord – BVNL stelt Kamervragen

De forse stijging van de energiekosten door de energietransitie is wat BVNL betreft volstrekt onverantwoord. “92 procent meer betalen voor deze groene gekte is waanzin”, aldus Wybren van Haga. BVNL stelt hierover Kamervragen aan de Minister van EZK.

De kosten voor elektriciteit en gas in Nederland gaan de komende decennia door de linkse klimaatdroom flink stijgen, bevestigt accountants- en adviesorganisatie PwC Nederland, na berichtgeving in de Volkskrant. “Consumenten en bedrijven zullen daardoor fors hogere tarieven en belastingen betalen, tot een prijsstijging van 92%. Zoveel meer betalen voor groene gekte, is volstrekt onverantwoord. We jagen daarmee bedrijven over de kling en nog meer mensen richting de bijstand!” aldus Van Haga, die erop wijst dat veel mensen nu al in armoede leven, onder andere doordat de energierekening zo hoog is. 

Energiesoeverein 
Van Haga wil voorkomen dat de energiekosten stijgen. “Dit kan door direct te stoppen met deze peperdure energietransitie die de burger keihard laat bloeden. En door energiesoeverein te worden, o.a. door het aanleggen van kerncentrales en op een veilige wijze de gasproductie in Groningen te hervatten.”

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.