Snel extra geld uittrekken verbreding N35, verbeteren doorstroming tussen Zwolle en Wierden kan niet nog langer wachten

BVNL wil dat de Rijksoverheid eindelijk haast maakt met de verbreding van de N35 tussen Wierden en Zwolle. Oud-Kamerlid Roy van Aalst zegt er ‘hoogstpersoonlijk voor te willen zorgen’ dat er extra geld uitgetrokken wordt om de doorstroming van de N35 te verbeteren.

Afternoon motor Traffic on the A12 Motorway seen from above. This is one of the Bussiest highways in the Netherlands

“Wij zijn klaar met het gezeur over stikstofruimte en het jarenlang praten. De verbreding van de weg tussen Almelo en Zwolle kwam stil te liggen. En de verbreding van het gedeelte tussen Wierden en Nijverdal stond al in de startblokken, maar werd tijdelijk on hold gezet. Want aanleg en vervolgens gebruik van een bredere weg, betekent namelijk meer stikstofuitstoot naar de drie omliggende Natura 2000-gebieden. We moeten af van dit geharrewar en zorgen dat het oosten van het land weer in beweging komt”, aldus Van Aalst, die voor BVNL als nummer 6 op de lijst van de Tweede Kamerverkiezingen staat. 

Kamerlid Wybren van Haga steunt de inzet van Van Aalst. “Files zijn, naast hinderlijk voor automobilisten, ook een aanslag op de Nederlandse economie”, aldus de BVNL-lijsttrekker.

Ben jij al lid van BVNL?

Door lid te worden van BVNL profiteer jij van allerlei voordelen.